Mobilitat renova el conveni d’Elx Taxi a les pedanies amb millores tant per als usuaris com per als taxistes

Mobilitat renova el conveni d’Elx Taxi a les pedanies amb millores tant per als usuaris com per als taxistes

L’Ajuntament incrementa el pagament per trajecte al col·lectiu de taxistes, que passa de 10 a 12 euros, i s’ha ampliat el servei a Matola i la línia Maitino-*Torreazul

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, juntament amb Adrián Poveda, president de l’Associació de Taxistes d’Elx, han renovat el conveni d’Elx Taxi perquè seguisquen oferint el servei de taxi a les pedanies il·licitanes. La regidora de Mobilitat ha assenyalat que la signatura es renova atenent als termes que es van establir per primera vegada fa ja cinc anys, encara que sí que hi ha alguna novetat.

“Hi ha una diferència i és que s’ha augmentat el pagament que l’Ajuntament realitza a l’Associació de Taxistes per trajecte, que passa de 10 a 12 euros. Ha sigut una reivindicació del col·lectiu de taxistes perquè el preu estava congelat des de fa cinc anys i no és un augment que vaja a repercutir en els usuaris, que seguiran pagant 1,5 euros per viatge”, ha explicat Esther Díez.

Esther Díez ha assenyalat que actualment s’està estudiant el fet de poder ampliar les línies d’Elx Taxi. “La consideració d’aquest equip de govern és destinar aquest servei a aquells nuclis que tinguen una població xicoteta i que no compten amb un servei d’autobús amb el qual sí que compten les pedanies més grans”, ha explicat Díez.

Així mateix, segons la regidora de Mobilitat, “ja en la mateixa Junta de Govern en la qual es va aprovar la renovació d’aquest conveni, es va aprovar ,a més, l’ampliació dels horaris d’Elx Taxi a Matola. A més s’han ampliat els horaris de la línia Maitino – Torreazul, que era una demanda dels veïns i s’ha creat una nova línia d’Elx Taxi a Buenos Aires, que entrarà en funcionament les pròximes setmanes, tan prompte es disposen els pals i altre material que fa falta per posar en marxa la línia”, ha assenyalat la regidora de Mobilitat.

“Aquesta és una primera fase però ens trobem també demanant l’ampliació del servei a diferents pedanies, com El Pla de Sant Josep o Torrellano Baix. Volem reforçar també algunes zones d’Asprella. Això vindria a complementar aquest mapa de transport públic al Camp d’Elx, sobretot, dirigit a aquests xicotets nuclis de població”, ha assenyalat la regidora de Mobilitat.

Adrían Poveda, president de l’Associació de Taxistes, ha volgut agrair la millora d’aquest conveni. “S’han anat obrint noves línies i estem contents per aquest suport, perquè seguisquen apostant pel servei públic”, ha explicat Poveda.

Els usuaris que vulguen accedir a aquest servei ho poden fer a través de la targeta que s’aconsegueix en les diferents OMAC. Tota la informació es pot trobar a través de la web elchetaxi.es i en PIMESA.