Acompanyament d’un ancià desaparegut durant la nit a Matola

Acompanyament d’un ancià desaparegut durant la nit a Matola

Els empleats d’un supermercat van advertir la desorientació de l’implicat i van cridar a la Policia Local.

Malgrat que parlava de forma coherent, van decidir acompanyar-lo al seu domicili, on el seu fill va indicar que faltava de casa des de mitjanit.

El dia 28 de febrer al voltant de les 05.45 hores els treballadors d’un supermercat a Matola van observar la presència d’un ancià de 83 anys en la porta de l’establiment, advertint certa desorientació i atordiment.

En interessar-se pel seu estat va relatar que havia eixit de casa a arreplegar l’aigua contractada per a regar, però que en aqueixos moments no sabia tornar. Encara que responia coherentment i amb fluïdesa, fins i tot conduïa el seu propi vehicle, els agents van decidir acompanyar-lo fins al seu domicili i així poder parlar amb la família.

Una vegada allí el fill va indicar la preocupació davant la desaparició del seu pare, ja que va eixir a mitjanit a les tasques agrícoles descrites, però no havien sabut d’ell en tota la nit.

La col·laboració i la implicació ciutadana resulten de gran importància a l’hora de donar resposta a les desaparicions de risc, ja que l’actuació en les primeres hores d’amb ancians i menors són fonamentals.