L’alcalde i el regidor de Palmerar visiten el taller de palmell blanc de la família Serrano

L’alcalde i el regidor de Palmerar visiten el taller de palmell blanc de la família Serrano

Els artesans treballen de forma ininterrompuda perquè els il·licitans puguen lluir els palmells blancs durant el Diumenge de Rams

 

L’alcalde, Carlos González, i el regidor de Palmerar, Antonio García, han visitat el taller de palmell blanc de la família Serrano, on aquestes setmanes s’està treballant sense descans per a l’elaboració dels palmells blancs que els il·licitans lluiran en el Diumenge de Rams.

“Hem felicitat a les artesanes del palmell blanc pel treball que porten realitzant de forma ininterrompuda des del mes de novembre i de cara al Diumenge de Rams, festa d’Interès Turístic Internacional i a més una referència ineludible en la cultura il·licitana”, ha explicat l’alcalde, qui ha afegit que gràcies a aquest treball “es conserva aquesta tradició única artesanal ancestral que forma part del nostre Patrimoni de la Humanitat, de la nostra cultura i que és un ofici que hem de ser capaços de protegir i transmetre a les futures generacions”.

El regidor de Palmerar ha assenyalat que “és una bona ocasió per a recordar que el Palmerar no és sol Patrimoni per les palmeres sinó per les tradicions que sorgeixen al voltant, de tots els segles en els quals ha perviscut en el nostre municipi. I l’artesania del palmell blanc és el millor exemple d’això, és una artesania que passa de generació en generació i al final el que tenim és un art que és únic”.

“En aquesta Llei del Palmerar, en aquesta modificació inclou l’artesania del palmell blanc com alguna cosa a protegir, com bé d’interès intercultural. És un pas fonamental per a posar en valor aquesta artesania sense la qual no s’entendria que el nostre palmerar il·licità siga Patrimoni de la Humanitat”, ha explicat Antonio García.

L’alcalde ha assenyalat també que “ens sentim profundament orgullosos del treball que es realitza. Estem segurs que, diumenge que ve de Rams, Elx lluirà milers de palmells blancs fruit del treball i de l’esforç dels artesans. És una dels nostres senyals d’identitat”.