L’equip de Govern secunda les concentracions del Dia de la Dona i recolza les seues reivindicacions

L’equip de Govern secunda les concentracions del Dia de la Dona i recolza les seues reivindicacions

Les places de Baix i de l’Algeps reuneixen a nombroses manifestants durant una jornada de protestes en favor de la igualtat

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Elx recolza les reivindicacions del Dia de la Dona i la majoria dels seus membres, encapçalats per l’alcalde, Carlos González, han participat en la concentració convocada per UGT i CCOO en la plaça de Baix que, segons la Policia Local, ha reunit a unes 300 persones. Així mateix, diversos regidors han secundat també la concentració convocada per organitzacions feministes en la plaça de l’Algeps. Per la seua banda, les regidores de l’equip de govern han donat suport amb aturs o vaga aquest dia de reivindicacions, així com el 50%, aproximadament, de les funcionàries de l’Ajuntament.

“Crec que era absolutament necessari que les companyes del Govern se sumaren a aquest atur simbòlic que pretén fer visibles les reivindicacions justes i legítimes de les dones i per tant, nosaltres, els companys del Govern, els donem un respatler absolut, així com al moviment feminista que reivindica en el carrer, amb força, la imprescindible igualtat”, va assenyalar Carlos González.

“Vaig a la vaga perquè considere fonamental aprofitar aquest dia per a donar visibilitat a l’impacte que té la nostra activitat. Aprofitem aquesta data tan assenyalada per reivindicar els nostres drets i visibilitzar aquesta discriminació sistemàtica que patim cada dia de l’any. Els càrrecs públics hem de donar suport a aquests moviments que s’estan produint a tot el món”, va indicar la regidora de Comunicació, Esther Díez.

Durant la concentració van intervenir Carmen Palomar, secretària general de CCOO, i Ismael Senent, secretari d’UGT, els qui van assenyalar que “l’atur es va treballar durant mesos perquè fora un èxit”.

“Aquesta vaga no pot passar desapercebuda, ha d’haver-hi un canvi, esperem que canvien les coses. UGT i CCOO seguirem treballant, lluitant perquè aquestes reivindicacions siguen una realitat en la negociació col·lectiva i en el diàleg social”, va indicar Palomar. Per la seua banda, Senent va agrair el suport de l’Ajuntament en la lluita per la igualtat i va fer una crida a la participació en la manifestació que a partir de dos quarts de huit eixirà de la plaça de l’Aparadora. També va assenyalar que “UGT i CCOO, les dones i els homes, les volem vives, lliures i unides”.

Així mateix, Loli Torres, de l’executiva d’UGT, va llegir un manifest amb motiu del 8 de Març, dia en el qual “CCOO i UGT reforcem el nostre compromís per combatre totes les violències i la discriminació contra les dones. Denunciem la passivitat del govern en polítiques d’igualtat, recolzem la mobilització feminista amb aturs parcials contra les desigualtats estructurals, bretxes de gènere i les violències masclistes. Exigim al govern i a les empreses mesures reals i eficaces que combaten la discriminació”.