Incidències per ratxes de vent durant la nit i fins a primeres hores de matí de dissabte

Incidències per ratxes de vent durant la nit i fins a primeres hores de matí de dissabte

Els principals serveis van ser els relatius al desplaçament de contenidors i danys en vehicles per caiguda d’objectes, sense cap lesionat o dany personal.

Es va registrar la caiguda d’arbrat i va destacar la caiguda d’un arbre en el carrer Morera i una palmera en la serra del Molar sobre una torre elèctrica.

 

Des de la vesprada del 23 de març i fins a les 10.00 hores del dissabte 24 s’establia la preemergència taronja en el litoral sud de la província d’Alacant per ratxes de vent, preveient que aconseguiren els 90/100 km/h.

A manera preventiva les UTE de la zona Centre van tancar els accessos al Parc Municipal i Esportiu, a fi d’evitar qualsevol risc davant caiguda d’arbrat o brancatge, no es va registrar cap incidència en aquests llocs.

La major part aquestes es van registrar partir de les 6.00 hores, durant les quals es van comptabilitzar onze telefonades per contenidors bolcats o desplaçats de la seua ubicació, es van registrar altres cinc els quals van causar danys en vehicles estacionats.

Es va haver d’actuar conjuntament amb els Bombers en diversos serveis, com el registrat a les 6.15 hores en la carretera de Santa Pola amb la Sendera de Sendres, en la qual la caiguda d’una palmera va tallar un carril. Això va obligar a tallar-la, apartart-la a la cuneta i a la regulació de trànsit durant els treballs sobre aquesta.

Es van registrar altres incidències similars, destaca la caiguda d’una palmera sobre una torre elèctrica en la serra del Molar, enfront de l’antiga ermita, o els danys sobre dos vehicles en el carrer Morera. En aquest carrer van treballar la Brigada de Parcs i Jardins per a de manera preventiva sanejar dos arbres que plantejaven dubtes sobre la seua integritat.

Van ser nombroses les caigudes d’objectes, des de maseters, rebles, bàculs, persianes, antenes, tendals i tanques publicitàries, la major part dels riscos van ser solucionats per les patrulles actuants o la Reguarda municipal. Si bé alguns van suposar danys materials per trencament de finestres i cristalls, no es va registrar cap dany personal.

Es van mantenir tancats els parcs de la ciutat que disposen de portes o abalisat, en alguns casos, els accessos quan aquesta mesura va ser viable.