Taller de prevenció de la violència de gènere

Taller de prevenció de la violència de gènere

El passat dia 6 de juny, va tenir lloc un Taller amb dos grups de 1è de Batxillerat, en l’IES Montserrat Roig, coordinat per Casa de la Dona.

Lucía Ochoa, alumna de pràctiques a casa de la Dona, estudiant del Màster Universitari en Gènere i Igualtat d’Oportunitats, va ser l’encarregada de realitzar aquest taller amb els objectius específics de:

– Identificar la causalitat sociocultural de la violència de gènere i les conseqüències socials i personals.
– Desmitificar l’amor romàntic i creences amb les quals s’associa al maltractador que exerceix violència i a la dona que la sofreix. – – Fomentant relacions sanes.
– Conéixer els factors de risc que poden portar a una relació amb violència de gènere.
La metodologia utilitzada va ser molt participativa, es va fer una introducció als conceptes més rellevants en matèria de violència de gènere (rols, estereotips, etc.), i es va acompanyar la part teòrica amb vídeos, realització d’un test, etc.

La valoració ha estat molt positiva tant de participació com d’assistència. Aquesta activitat complementa unes altres que, des de Casa de la Dona, es realitzen per prevenir la violència de gènere des d’edats primerenques, en tots els seus vessants, ja que aquesta suposa un gran obstacle per a la consecució de la igualtat entre dones i homes.