El poliesportiu de la Baia ja porta el nom de José Vicente Quiles

El poliesportiu de la Baia ja porta el nom de José Vicente Quiles

Membres de l’equip de Govern i de la corporació municipal encapçalats per l’alcalde, Carlos González, acompanyats d’un centenar de veïns i amics, reten homenatge durant la vesprada del dissabte en la pedania al dirigent veïnal mort de forma inesperada fa poc més d’un any

El poliesportiu de la pedania il·licitana de la Baia ja porta el nom de José Vicente Quiles, una persona molt compromesa amb el moviment veïnal que va morir de forma inesperada el 29 de maig de l’any passat. Prop d’un centenar de veïns i amics, a més de membres de l’Equip de Govern, encapçalats per l’alcalde, Carlos González, i de la corporació municipal, li van retre un emotiu homenatge dissabte a la vesprada amb el descobriment d’una placa que porta el seu nom a l’entrada de les instal·lacions esportives, entre altres actes.

Amb la denominació del poliesportiu com “José Vicente Quiles“, l’Ajuntament il·licità executa una moció impulsada pels regidors de Participació Ciutadana, Felip Sánchez, i d’Esports, Jesús Pareja, presents en l’acte, aprovada per la Junta de Govern del 7 de juliol de 2017, que arreplegava el sentir veïnal perquè es fera un reconeixement a un veí que va lluitar per fer realitat les instal·lacions esportives, així com nombroses accions en favor de la pedania i del municipi.

José Vicente Quiles va ser una persona molt implicada amb el teixit associatiu il·licità des de molt jove. Va ser membre de l’Associació de Veïns de la Baia i Asprella i del Club Esportiu de la pedania, així com destacat representant de la Federació d’Associacions de Veïns “Dama d’Elx”, de la junta directiva de la qual va formar part durant diversos anys.

Després del descobriment de la placa, dins de les instal·lacions es va desenvolupar un emotiu acte de reconeixement de la figura de José Vicente, amb entrega de rams de flors als seus familiars. José Luis Miralles, cosí del mort, va agrair en nom de la família als veïns de la Baia “l’afecte que mostren per José Vicente, ja que de forma unànime han decidit homenatjar-lo posant el seu nom al poliesportiu pel qual tant va lluitar”.

“També volem agrair a l’Ajuntament d’Elx la sensibilitat que demostra davant una petició tan aclamada. Sabem que durant anys va exercir un treball ardu i continu, reclamant millores dotacionals per a la Baia; ajudava qualsevol col·lectiu o veí que se li acostava; era un representant veïnal molt qualificat, no solament s’implicava en la majoria de les activitats socials i esportives, sinó que traslladava i defensava amb fermesa davant les administracions totes les peticions a la recerca de millorar la qualitat de vida de la nostra pedania. Així mateix, va representar un gran actiu en el món veïnal municipal amb el seu càrrec en la Federació d’Associacions de Veïns d’Elx. Igual d’entregat va ser en l’àmbit ciutadà com a generós en la seua vida privada. Es va comportar com a fill, marit i pare exemplar, ha deixat un gran buit en les nostres vides. Va ser un gran home i aquesta és una forma de recordar-lo sempre”, va assenyalar José Luis Miralles.

Una profunda petjada

Per la seua banda, l’alcalde d’Elx va manifestar sobre José Vicente Quiles que “amb la seua generositat, amb el seu treball, amb el fet de pensar pels altres i per als altres va aconseguir coses de les quals hui gaudim tots. Ell ha deixat una petjada profunda entre nosaltres i hui volem retornar-li a ell i a la seua família part d’aquell esforç que va fer per tots. Volem que el seu record romanga per sempre entre nosaltres amb aquest nom del poliesportiu José Vicente Quiles. Per a la corporació municipal és un honor estar hui ací i tenir l’oportunitat que tots puguem recordar per sempre una persona generosa, altruista, un home de valors molt estimat per tots”.

El regidor d’Esports també va destacar els valors humans de José Vicente i va destacar “la seua bona voluntat i disposició per a ajudar les persones a resoldre qualsevol tipus de problema no solament en l’àmbit de l’esport sinó també en la societat en general. Va ser una persona amb un gran cor, un gran home que ens abandone quan tenia molt camí per fer”.

La presidenta de l’Associació de Veïns de la BaiaEulalia García, va expressar que José Vicente “ha deixat entre nosaltres un bell record i petjada que hui queda per sempre gravada en el nostre poliesportiu, aquest pel qual va lluitar perquè tots els seus veïns poguérem gaudir-lo. Hui estem feliços que el poli siga per sempre el teu poli, el poli de José Vicente Quiles“.