Jovempa celebra a Elx la gala de la Consolidació d’Empreses

Jovempa celebra a Elx la gala de la Consolidació d’Empreses

L’Operació Consolida consisteix a connectar a emprenedors joves de la província amb empreses ambaixadores de primera línia perquè els mostren el camí de la consolidació

L’alcalde exposa la predisposició de l’Equip de Govern a seguir col·laborant amb iniciatives que impulsen la creació de noves firmes

La Federació d’Associacions de Joves Empresaris de la Província d’Alacant (Jovempa) va celebrar anit en l’hotel Hort del Cura la gala de la Consolidació d’Empreses 2018, una iniciativa que va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament i amb la qual es pretén impulsar l’emprenedoria i ajudar les empreses a créixer i assegurar-se el futur.

La gala va comptar amb la presència de l’alcalde, Carlos González, que es va encarregar d’obrir l’acte; del regidor de Promoció Econòmica, Héctor Díez; i dels presidents de l’associació en la Comunitat, Pedro Roig; en la província, David Santiago; i a Elx, Inés Berenguer, entre altres personalitats.

Carlos González va felicitar Jovempa per aquesta iniciativa “que pretén donar suport a la consolidació de projectes empresarials en el moment que més ho necessiten i Jovempa juga un important paper, tant en la Comunitat, com en la província i en la nostra ciutat, on la col·laboració amb l’Ajuntament, amb la Regidoria de Promoció Econòmica, és extraordinària i molt útil per a les empreses que arranquen i que capten talent”.

L’alcalde va exposar la predisposició de l’equip de govern municipal a seguir col·laborant amb iniciatives que impulsen la creació de noves empreses i va assenyalar que “ara estem en un bon moment, tinc la sensació que hem passat les dates grises i que hi ha una situació propícia per a l’emprenedoria“.

Mentors i empreses ambaixadores

El projecte Consolida es va celebrar per primera vegada en la província, es va desenvolupar durant huit setmanes i va comptar amb 12 participants, que van passar un procés de selecció, diversos mentors seleccionats per la seua experiència i empreses ambaixadores. Les àrees de treball van ser finances, estratègia, responsabilitat social corporativa, talent, màrqueting, relacions humanes, productivitat i innovació.

El president provincial de Jovempa, David Santiago, va destacar que 97 de cada 100 empreses desapareixen en la Comunitat abans dels quatre anys de vida. “Això significa que hem d’anar més enllà del suport a la creació d’empreses i ser capaços de donar les eines necessàries perquè es mantinguen en el llarg termini. No podem oblidar-nos que aquest 97% no és solament un nombre. Hi ha famílies, inversions i moltes il·lusions que acaben frustrades”.

“Podem permetre’ns això?”, es pregunta Santiago. “I la resposta és que no, no podem. El moment en el qual vivim, una societat globalitzada, digitalitzada, on la competència és cada vegada més forta, ens exigeix que les nostres empreses siguen també més fortes. Davant aquest panorama ens va semblar fantàstica la idea dels nostres companys de València d’ajudar les empreses a consolidar-se, així que decidim fer extensiva aquesta acció a les altres províncies de la Comunitat”, va assenyalar el president.

“Operació Consolida ha consistit a connectar dotze empreses joves de la província d’Alacant amb huit empreses ambaixadores de primera línia que els han mostrat en diferents àrees el camí de la consolidació”, va explicar Santiago.

Durant la gala es van lliurar diplomes als participants: Berta Milán, de Serlicoop; Noemí Mira, de BookarisFernando Reverte, de Valmesa; José A. Rodríguez, de Contenedores SaturRaúl Arias, d’Eventual; José Antonio Zaplana, d’Imatécnica; Ascencio Pérez, de Disena Studio; José Alberto Notario, de Grup 4 Tonda; José Buigues, de SeguritecPablo Segovia, d’I-Home; i Alberto Oliver, de Karamel Audiovisual.

Els representants de les empreses ambaixadores, TextisolUnisaBalearia, Banc Sabadell, Xocolates Valor, Rolser, Grup Patrimi i Pikolinos, també van rebre una distinció, així com els mentors. L’acte va concloure amb un vi d’honor.