La nova web d’Aigües d’Elx acosta els serveis de l’empresa mixta als seus més de 120.000 clients

La nova web d’Aigües d’Elx acosta els serveis de l’empresa mixta als seus més de 120.000 clients

La pàgina s’ha redissenyat per a fer més accessibles gestions com el pagament en línia, la lectura de comptadors o l’actualització de dades

L’alcalde, Carlos González, destaca durant la presentació “l’esforç permanent per simplificar les eines informàtiques per a prestar millors serveis

El gerent, Javier Prieto, assenyala que “la nova web és més amigable i explica millor els passos que poden donar els abonats al servei d’aigua

 

La nova pàgina web de l’empresa mixta Aigües d’Elx acosta els serveis de l’empresa mixta als seus més de 120.000 clients en permetre un accés ràpid a gestions com el pagament en línia, la lectura de comptadors, el canvi de titulars, la consulta d’històrics de consum, la factura en format digital o els dubtes més freqüents, segons van explicar aquest matí l’alcalde d’Elx, Carlos González; el regidor d’Aigües, Antonio García; i el gerent de l’empresa, Javier Prieto, a més de Maribel Nolasco i Cristina Solano, de l’àrea d’Atenció al Client.

“Crec que l’Administració en general i, en aquest cas, l’Ajuntament a través de l’empresa mixta Aigües d’Elx estem fent un permanent esforç per a millorar els canals de comunicació amb els ciutadans. És indubtable que des de fa uns anys l’atenció presencial o telefònica han anat perdent protagonisme, ha anat decaent, i s’ha anat afavorint l’increment de la relació entre les institucions o empreses i els seus clients a través d’eines informàtiques. Això és una tendència imparable que obliga a realitzar un treball permanent per simplificar-les i fer-les més accessibles per a prestar millors serveis”, va assenyalar l’alcalde.

“La pàgina web respon a aquests criteris i intenta fer més fàcil la relació entre Aigües d’Elx i els seus més de 120.000 clients. S’ha fet un bon treball que esperem que siga d’utilitat i que contribuïsca a aquest acostament entre les dues peces clau d’aquesta relació”, conclou González.

Per la seua banda, Maribel Nolasco i Cristina Solano, de l’Àrea d’Atenció al Client, van explicar que “el disseny de la nova web pretén fer més proper el servei al client. En pàgina principal apareixen les gestions més demandades com a pagament en línia, lectura de comptadors o canvi de titulars, coses fàcils, intuïtives i ràpides de trobar”.

Així mateix, “dins de la pàgina principal estan també les gestions destacades i un entorn de preguntes freqüents com què he de fer si hi ha una fuita o si no tinc aigua, dubtes sobre tarifes o bonificacions… Hi ha un desplegable i un apartat d’ajuda sobre aquestes qüestions”, van indicar les representants de l’Àrea de Clients.

“Integrada en la nova web està l’Àrea de Clients, on és senzill registrar-se amb el nombre del contracte, DNI del titular i l’última factura. D’aquesta manera, es pot gestionar tot còmodament des de casa o descarregant l’aplicació del mòbil. Es pot accedir a històrics de consum o donar-se d’alta en la factura sense paper. També es pot contractar el pagament “12 gotes” en qualsevol moment de forma gratuïta i tornar al pagament habitual quan es desitge. L’avantatge que té, entre altres, és una millor planificació dels pagaments familiars”, van explicar Nolasco i Solano.

Gestions durant les 24 hores

“La nova pàgina web és més amigable, creiem que explica millor tots els passos que poden donar els abonats d’Elx al servei d’aigües i clavegueram per a estar més informats i millor formats. En la pàgina es poden fer gestions les 24 hores i, si sorgeix qualsevol dubte, també és possible resoldre’ls a través de la pàgina, sempre sabent que estem en la plaça de la Llotja. La web permet evitar cues i també sol·licitar cita prèvia”, va indicar el gerent de l’empresa.

L’alcalde també va destacar que l’oficina virtual d’Aigües d’Elx ja ha superat els 15.000 usuaris (12,5% dels clients) i les 17.500 gestions (més de 5.000 pel que fa a l’any anterior). Les consultes a la web han augmentat en els últims anys passant de les 20.500 de 2015 a les prop de 30.000 de l’any passat.

La nova web https://www.aigueselx.com/ es pot consultar des de qualsevol dispositiu, la qual cosa permet realitzar les gestions en qualsevol moment i lloc.