Acte de celebració dels 50 anys de Reial orde de la Dama d’Elx

Acte de celebració dels 50 anys de Reial orde de la Dama d’Elx

L’alcalde d’Elx, Carlos González, juntament amb la regidora de Cultura, Patrícia Macià, han assistit a l’acte del 50 aniversari de la Reial orde de la Dama d’Elx, que s’ha celebrat al Gran Teatre

Abans de començar l’esdeveniment, el primer regidor, juntament amb el president de la Reial orde, Antonio Camacho, ha fet una visita a l’exposició fotogràfica que s’ha instal·lat en l’entrada del Gran Teatre, i en la qual s’han mostrat fotografies de totes les dames vivents i presidents que han passat per la Reial orde de la Dama d’Elx.

Durant l’acte s’ha fet lliurament d’un obsequi als presidents i a les diferents dames vivents. Així mateix, s’ha reconegut la labor que ha fet la regidoria de Cultura al llarg d’aquest temps per a promoure el treball de l’entitat. Ha sigut la regidora de l’àrea, Patrícia Macià, l’encarregada de recollir la distinció.

També s’ha nomenat els nous cavallers i dames d’honor de la Reial orde de la Dama.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha fet lliurament de les distincions que s’han dut a terme als diferents ens festers de la ciutat (Gestora de Festejos Populars, Associació de Moros i Cristians i Societat Vinguda de la Verge).

El primer regidor, en el seu discurs, ha assenyalat que la raó de ser de la Reial orde és promocionar Elx i, sobretot, la Dama d’Elx. “Des que es va crear, la Reial orde de la Dama d’Elx ha treballat entregant a personalitats de tota Espanya rèpliques del bust iber”, ha assenyalat l’alcalde, qui ha agraït la labor de l’entitat.

“Reafirmem l’intens afecte que tenim a la Dama i volem proclamar que el bust iber és un dels nostres símbols més reconeguts. Només ha estat dues vegades a la nostra ciutat, per la qual cosa reiterem que no hi ha millor lloc en el món que Elx per a albergar la Dama, per la qual cosa hem de continuar treballant per a aconseguir una nova cessió temporal”, ha explicat l’alcalde d’Elx.