Agenda Elx Cultura del 10 al 16 de desembre de 2018

Agenda Elx Cultura del 10 al 16 de desembre de 2018

Una àmplia programació infantil a Elx amb l’arribada del nadal

Elx Cultura compta aquesta setmana amb màgia i música en el Gran Teatre, llibres, jazz, clown i tallers a L’Escorxador, filmoteca, i cinema familiar en l’Odèon, lírica en barris i pedanies, recital a la biblioteca, exposicions i teatre infantil a La Llotja, la Tramoia, barris i pedanies i les biblioteques.

 

La cultura il·licitana compta amb diversos esdeveniments aquesta setmana. En primer lloc, en el Gran Teatre comptem, el divendres, a les 21.00, amb l’actuació d’il·lusionisme Conjur, on Yunke presenta les seues millors il·lusions, les seues últimes creacions màgiques i les que li han portat a ser un dels més reconeguts mags del món, a les quals guarda un afecte especial. Un espectacle teatral, amb entrades des de 16 euros, que ofereix des de números amb molta força i espectacularitat, fins a tendres jocs que faran les delícies de tota mena de públic. Grans il·lusions d’espectacular impacte que s’entrellacen amb la música i una impecable posada en escena, per enriquir la interacció amb el públic. D’altra banda, el dissabte, a les 21.00, tindrà lloc la final del XX Certamen de Joves Cantautors d’Elx, amb l’actuació de Zahara. Les entrades, des de 10 euros, es poden adquirir en Instanticket i en les taquilles del Gran Teatre, igual que les del divendres.

Per la seua part, en el centre cultural L’Escorxador, la cultura comença el dijous, a les 19.00, amb la presentació del llibre Canciones Frustradas de Javi Chispes en l’Espai Escènic, per a la qual es repartiran les entrades gratuïtes una hora abans en el centre. A més, a la mateixa la sala, el dissabte, a les 21.30, se celebra el concert de Pasapogas, el clàssic blegue de r&b carregat de groove, amb temes senzills de ball que recorden a vegades a organistes de l’era pre-Smith, seguidors de la faceta més r&b de¨Wild¨ Bill Davis, com Bill Dogget. Exploten el típic format de quartet amb òrgan Hammond, guitarra, bateria i saxo, afegint-hi un percussionista. Mod jazz en estat pur, amb entrades de 10 euros, que es poden adquirir en la taquilla del Gran Teatre, Instanticket i taquilla de L’Escorxador una hora abans de l’espectacle. De la mateixa manera, i per sol 3 euros, es poden comprar les entrades de l’espectacle de clown del diumenge, a les 19.00, Más difícil todavía..pofavó. A més, el diumenge, d’11.00 13.00, hi ha un nou taller de Xicotets i xicotetes artistes, la inscripció és gratuïta i es pot realitzar enviant un email a info@luismorenoferrandez.com amb el nom i edat dels assistents i els seus acompanyants des del dilluns a les 8.00.

Als cinemes Odèon des del dimecres fins a diumenge, en l’horari habitual del cinema (17.30, 20.00 i 22.30) es projecta la pel·lícula espanyola Marguerite Duras, on, en trobar dos vells quaderns en una caixa oblidada, Marguerite Duras recorda el seu passat i l’insuportable dolor de l’espera. A la França ocupada pels nazis de 1944, la jove i brillant escriptora participa activament en la Resistència juntament amb el seu marit, Robert Antelme. Quan Robert és deportat per la Gestapo, Marguerite s’embarca en una lluita desesperada per a aconseguir que torne. La pel·lícula tindrà una passada especial per a acudir amb bebés, el dijous a les 17.30. A més, el dissabte i el diumenge (a les 17.30 i 20.00), hi ha cinema familiar en valencià amb la projecció de Quines bestioles! que compta l’arribada del grill Apollon, la vespra del jubileu de la reina Margarita, al poble dels Bichitos. Barrejat en un complot muntat per*Huguette, la prima de la reina, per a quedar-se amb el tron, Apollon és acusat d’haver raptat la reina. Les entrades de l’Odèon tenen un preu de 3 euros de dijous a diumenge i d’1.50 euros els dimecres

La programació per a públic infantil continua en sala cultural La Llotja, que compta amb obres de teatre concertades amb centres educatius aquesta setmana.

També en actuacions concertades amb centres educatius, i obertes al públic familiar el dissabte, a les 18.00, a la sala Tramoia, es realitza l’obra Alicia y las ciudades invisibles, recomanada per a un públic de 8 i 10 anys, amb entrades de 4 euros que es poden comprar en la sala.

A més, també per a públic infantil, a la biblioteca Municipal, el dimarts, a les 18.00, hi ha un contacontes i un taller artístic d’entrada gratuïta amb invitació que es pot recollir en la biblioteca. També en aquesta biblioteca, i per al públic adult, el dijous, a les 19.30, hi haurà un recital dedicat a la Generació del 50.

La programació d’entrada gratuïta dels barris i pedanies d’aquesta setmana compta amb el concert de lírica del Centre Social Polivalent de Carrús, el divendres, a les 18.00. I per al públic infantil, per celebrar que s’acosta el Nadal, un munt d’activitats. El dissabte, a les 17.30, en el centre social de Perleta,  Cuento contado, cuento pintado, i a les 18.00, Rolie Polie en el centre social de la Foia, i Titirilandia se congela en el de Santa Anna. Finalment, en el centre social del Raval, el diumenge, a les 20.00, l’actuació del mag Josemari.

Quant a les exposicions d’entrada gratuïta, des del divendres, i fins al 13 de gener, a la sala Lanart de L’Escorxador, podem gaudir de la mostra “Canvi i moviment” de dimarts a divendres de 17.00 a 20.30, els dissabtes de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.30 i els diumenges de 10.00 a 14.00. D’altra banda, es podrà visitar, fins al 6 de gener, la mostra “Universos digitals”, a la sala d’Exposicions Temporals del MACE, en l’horari de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 18.00 i de 10.00 a 14.00 els diumenges i festius. A més, com cada setmana, en el Museu Arqueològic i d’Història d’Elx “Alejandro Ramos Folqués” (*MAHE), hi ha visites guiades els dissabtes i diumenges, a les 11.30 i 12.30. Per a grups és necessari reservar en el telèfon del MAHE (966 658 203) de dilluns a dissabtes de 10.00 a 18.00 i diumenges, de 10.00 a 15.00.