Celebració del XXX Aniversari de la declaració del Fondo com a Espai Natural Protegit

Celebració del XXX Aniversari de la declaració del Fondo com a Espai Natural Protegit

L’alcalde, Carlos González, el regidor de Medi Ambient, Antonio García, i el regidor de Sanitat, Carlos Sánchez, juntament amb membres de la Corporació han assistit a l’acte central del XXX Aniversari de la declaració del Fondo com a Espai Natural Protegit.

Un esdeveniment amb el qual es pretén posar en valor la riquesa mediambiental d’aquest espai natural, així com la importància de continuar protegint-lo.

En l’acte també han estat presents el president de la Junta Rectora del Fondo, Vicent Sansano, i l’alcalde de Crevillent, Cèsar August Asencio, així com associacions i entitats com el Museu Escolar de Puçol, Regs de Llevant, Comunitat de Regants de Sant Felip Neri, ADR, Comunitat de Regants dels Carrissars, DOP Magrana Mollar, Avanzatour, Averaves, SEU (Societat Espanyola d’Ornitologia), SVO (Societat Valenciana d’Ornitologia), ASHA (Amics dels Aiguamolls del sud d’Alacant), ANSE (Associació de Naturalistes del Sud-est d’Espanya); a més d’empreses de la marca Parcs*Naturals de la Comunitat Valenciana (Vaqueria del Camp d’Elx, Casa Rural La Carrasca, productors de dàtils) i la Societat Protectora d’Animals del Baix Vinalopó.

Exposicions fotogràfiques i de pintura, tallers, visites guiades, solta de peixos o la fira de les associacions són sol algunes de les activitats organitzades durant el cap de setmana.

Tal com ha assenyalat l’alcalde, “El Fondo alberga una flora i fauna molt rellevant, i cada dia es consolida com un recurs pedagògic, turístic i cultural de primer ordre. A més, i això no és menys important, és un símbol de la importància de la preservació del nostre llegat natural i de l’impacte positiu que té, i que projecta cap al futur, qualsevol aposta sòlida per la sostenibilitat, per la biodiversitat i per l’ecologia”.

“El compromís del govern autonòmic està fent que aquest espai es trobe en un dels seus millors moments, igual que aquest equip de govern municipal, l’administració autonòmica aposta pel Fondo, inverteix al Fondo i té clar la necessitat de preservar aquests espais naturals de gran valor”, ha afegit l’alcalde.

Per la seua part, Antonio García ha indicat que “és un paisatge increïble que no deixa de sorprendre’m, per això convide a qui no el conega a acostar-se i gaudir de la seua riquesa. El Fondo no solament és naturalesa, és també agricultura i tradicions”.

El regidor ha recordat que l’Ajuntament a través de Visitelche ha editat recentment uns fullets en els quals s’expliquen les diferents rutes que es poden realitzar en aquest espai natural.