Elx rep 15.000 euros de la Unió Europea per a millorar la seua xarxa wifi

Elx rep 15.000 euros de la Unió Europea per a millorar la seua xarxa wifi

El regidor de Noves Tecnologies, José Pérez, assegura que es tracta d’un pas més cap a la reducció de la bretxa digital en els barris més vulnerables del municipi

 

El regidor de Noves Tecnologies, José Pérez, ha anunciat hui que Elx ha sigut un dels 200 municipis d’Espanya triats per la Comissió Europea per a participar en el programa Wifi4EU que va suposar una inversió de 15.000 euros per a la instal·lació de punts wifi gratuïts en espais públics.

El pressupost total d’aquesta primera fase és de 42 milions d’euros. Els 2.800 municipis seleccionats en tota la UE podran ara crear punts d’accés wifi en espais públics, com a ajuntaments, biblioteques, museus, parcs, places i altres llocs. A més d’Elx, municipis com Còrdova, Gijón o Salamanca han rebut aquesta ajuda.

“Es tracta d’un pas més cap a la reducció de la bretxa digital en els barris més vulnerables del municipi. Zones en les quals la població té moltes dificultats per a accedir a internet. Amb aquesta actuació facilitarem en accés al wifi gratuït, per ampliar així els punts ja existents a la ciutat i les pedanies”, ha indicat José Pérez.

A la Comunitat Valenciana només han sigut seleccionats Elx, Dénia i el Verger.

Les xarxes finançades a través de la iniciativa Wifi4EU seran gratuïtes i no contindran publicitat i no s’hi poden recollir dades personals, segons les bases de la convocatòria. A més, es finançaran les xarxes que no dupliquen serveis públics o privats gratuïts de qualitat similar ja existents. Els municipis contractaran les empreses instal·ladores i seran responsables de la posada en marxa i el manteniment dels punts d’accés wifi.