Inauguració de l’exposició Oxizonia a la Llotja Medieval

Inauguració de l’exposició Oxizonia a la Llotja Medieval

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha participat en la inauguració de l’exposició d’Oxizonia, que està exposada a la sala d’exposicions de la Llotja Medieval, fins al pròxim 6 de gener.

 

El fotògraf Benya Acame presenta una mostra fotogràfica on es fa patent el pas de l’activitat humana en la selva amazònica. Endinsant-se en el projecte d’Oxizonia, una associació sense ànim de lucre no governamental constituïda a Elx.

Els seus fundadors J.R. Mena Rodríguez i J.L. Galipienso Cánovas protegeixen, cuiden i mantenen zones en greu perill de desforestació, per impedir l’entrada de la mineria il·legal, la tala il·legal i la caça furtiva, i ajudar la coexistència social amb l’ecosistema forestal amazònic.

Estan presents en la zona d’esmortiment del parc nacional del Manu, entre els departaments de Mare de Déu i Cusco, en plena Amazònia peruana (pulmó mundial). També actuen en campanyes de reforestació a Espanya i, en un futur, en qualsevol zona d’alt valor ecològic.

A l’acte també han acudit les cinc dones d’AMACMEC, que van anar a l’expedició i van participar en els treballs de reforestació.

L’alcalde ha posat en valor el treball que es duu a terme des d’Oxizonia per a preservar el medi ambient i, també, per a ajudar els col·lectius que més ho necessiten.