Incidències per vent

Incidències per vent
  • Bombers ha hagut d’actuar en el sanejament de façanes i despreniments de tendals a causa del vent
  • La bandera nacional del Passeig de l’Estació va ser recollida del sòl després de caure del màstil.

Entre les 20.00 del dia 13 i les 05.00 del 14 de desembre, sota l’alerta de preemergència taronja per ratxes de vent establit pel Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana, s’han registrat diverses incidències per l’acció del vent i alguns danys materials de caràcter lleu.

La imatge general i més repetida ha sigut la de restes de brancatge i contenidors en les vies públiques, que van ser recol·locats i recollits tant per URBASER com per la Policia Local, quan era possible.

Entre els serveis més destacats s’han relacionat la caiguda d’un bàcul semafòric al carrer Enrique Tierno Galvany o la caiguda d’alguns objectes des d’habitatges a la via pública, com un test en carrer La Torre que ha trencat el parabrisa d’un vehicle, o un pal de publicitat sobre un altre turisme als Arenals del Sol. En la Glorieta es va observar el despreniment d’una xicoteta part del canyís del Betlem municipal i el vent va tombar els tests decoratius, així com el parament de cristall d’una terrassa que va quedar fet miques, sense majors conseqüències.

No obstant això, les intervencions més cridaneres van ser la de la recollida de la bandera nacional del Passeig de l’Estació, despresa del masteler, i l’actuació de Bombers en la façana d’un gimnàs en l’av. de Novelda, per a sanejar les llosetes de la façana amb el risc de despreniment. Hi van haver d’actuar en diversos punts més de la ciutat degut, principalment, al trencament de tendals i caiguda de rebles.

Igualment, es va registrar l’accident d’un motorista, presumptament a causa del vent, sense haver de lamentar lesions d’entitat.