Intervencions per alcoholèmies i atemptats a agents

Intervencions per alcoholèmies i atemptats a agents
  • L’actuació més recent va finalitzar amb la redacció d’un atestat per un presumpte delicte contra la Seguretat Viària del conductor i detenció de l’acompanyant per una agressió
  • Altres dues persones van ser interceptades i detingudes en la zona d’Av. de Santa Pola, una d’elles reclamada per a extradició.

El dia 15 de desembre, sobre les 05.00, agents de la Brigada Nocturna van observar un vehicle que circulava a alta velocitat i derrapant des de l’entorn del barri dels Palmerars cap a l’avinguda de Santa Pola.

Tot seguit, la patrulla va donar l’alt al vehicle, que va fer cas omís, va emprendre la fugida sense respectar semàfors, preferències d’encreuament o carrils de circulació. A l’altura de carretera de la Foia amb el nucli urbà les patrulles van aconseguir interceptar-lo i actuar contra el conductor per un presumpte delicte contra la seguretat viària. No obstant això, va ser l’acompanyant la que sense motiu aparent va mostrar una actitud agressiva durant la intervenció, va proferir diversos exabruptes i va arribar a agredir un agent. Aquest comportament va suposar la seua detenció i trasllat a centre mèdic, on va prosseguir amb els insults al personal sanitari i es va confirmar una intoxicació alcohòlica aguda.

No ha sigut l’única actuació similar en la zona, ja que la setmana passada, entorn de la 01.00, la patrulla va observar un furgó que circulava de manera erràtica, a la qual es va donar l’alt de manera immediata, i tampoc va obeir l’ordre de detenció. Finalment, amb dificultat per a controlar el vehicle, va parar, i els actuants van poder comporvar  una clara simptomatologia d’influència alcohòlica de la conductora, d’uns 50 anys. A més, les comprovacions no solament van llançar que mancava de Permís de Conducció, sinó que es va negar a sotmetre’s a la prova de detecció alcohòlica i va intentar fugir a la carrera. Malgrat colpejar fortament al capdavant i en una cama a un agent, va aconseguir ser reduïda i presentada com a detinguda pels fets descrits.

Igualment, en aquell mateix dia, sobre les 18.30, i en la mateixa zona, es va verificar la identitat d’un estranger de 40 anys després d’intentar esquivar un vehicle policial. Aquest comptava amb una ordre de cerca i detenció per França per a extradició.

A més d’aquests serveis oposats al pas, continuen els controls i vigilàncies, especialment en l’entorn rural del terme. Un dels últims punts de verificació nocturns, en les pedanies de la Vallverda, Perleta i Maitino, va controlar i va identificar 20 vehicles i 16 persones. Dos d’elles tenien antecedents per robatori i una d’elles prohibició d’entrada a l’espai Schengen. Aquests dispositius tenen una clara faceta dissuasiva, no són poques les vegades que són localitzades persones amb reclamacions judicials.