La favorita als Premis Goya “El reino” i el recent èxit “Bohemian rapsody”, en la programació dels Cinemes Odèon

La favorita als Premis Goya “El reino” i el recent èxit “Bohemian rapsody”, en la programació dels Cinemes Odèon

 

 La regidora de Cultura, Patrícia Macià, ha informat de la programació dels Cinemes Odèon per al trimestre vinent, que comença el pròxim 2 de gener.

 

Tal com ha assenyalat la responsable de Cultura, “és una programació de qualitat i amb últimes estrenes, com el cas de la pel·lícula “Bohemian Rapsody”. No faltarà el cinema europeu ni les pel·lícules infantils, i tampoc en valencià”.

Macià ha afegit que “les xifres reflecteixen que la programació dels cinemes Odèon està sent un èxit, i per això és la línia que seguirem amb cinema per a tots els gustos”. La regidora ha agraït la col·laboració del Cinema Club Luis Buñuel a l’hora de tancar la programació.

La programació del 2019 s’iniciarà amb bon humor, amb la comèdia italiana “Una casa, la familia i un milagro”, també al gener es projectarà una de les pel·lícules favorites als Premis Goya d’enguany “El reino” de Rodrigo Sorgoyen (13 nominacions), que tracta el tema de la corrupció en la política espanyola actual.

El gènere musical estarà també present en la programació de l’Odèon del primer trimestre de 2019: al gener es projectarà “Ha nacido una estrella“, nova versió d’un clàssic del cinema musical aquesta vegada amb Lady Gaga com a protagonista, i a la fi de març “Bohemian Rapsody”, que reconstrueix la història del grup Queen i que ha tingut molt bon acolliment per part del públic. A més, per a la setmana del 8 de març es podrà veure “Colette”, una pel·lícula que ens acosta a la figura d’aquesta escriptora francesa que va ser una de les icones del feminisme del segle XX.

La programació de la Filmoteca es completa amb altres títols interessants com “Girl”, pel·lícula belga nominada als Premis del Cinema Europeu d’enguany, que aborda amb gran sensibilitat el tema de la transsexualitat, o “Gauguin, Viaje a Tahiti”, pel·lícula francesa que ens mostra una etapa important de la vida d’aquest gran pintor.

El cinema espanyol també estarà present en la programació amb altres dues interessants pel·lícules nominades als Goya d’enguany: “La sombra de la ley” i “El fotógrafo de Mauthausen”.

La programació del trimestre es completa amb dues bones mostres del cinema britànic actual que tenen a la creació literària com a tema de fons: “La sociedad literaria y el pastel de patata” i “La buena esposa”; i a més es podrà veure “The rider”, una interessant pel·lícula independent americana premiada en diversos festivals.

Cinema infantil

La programació infantil de 2019 s’inicia amb “Peter Rabbit”, adaptació al cinema dels famosos llibres de Beatrix Potter, i seguirà amb “Leo Da Vinci: Misión Monalisa”, que converteix a l’artista i inventor en protagonista d’una aventura animada.

Més endavant es podran veure alguns dels èxits del cinema infantil d’aquesta temporada: “Smallfoot”, la producció de Disney “Christopher Robin”, i “Tenns titans go! La película”; a més de dues bones mostres del cinema d’animació oriental com són la japonesa “Mary y la flor de la bruja” i la xinesa “Al aire patos“.

La programació infantil es completa amb altres títols que permeten conéixer el cinema d’animació que es realitza actualment en països com Mèxic, Rússia o Alemanya.

Cinema en valencià

A més de les dues pel·lícules infantils que es projectaran en valencià (“El bosc de Haquivaqui” i “El regne dels Elfos”), en l’última setmana de cada mes hi haurà una pel·lícula en valencià dins del cicle organitzat per l’UMH: a la fi de gener es projectarà “Formentera Lady”; a la fi de febrer “M’esperaràs?” (producció íntegrament valenciana i rodada en valencià); i a la fi de març “Les distàncies” (guanyadora del passat Festival de Màlaga).