La regidora d’Hisenda assegura que els pressupostos de 2019 són els millors del mandat

La regidora d’Hisenda assegura que els pressupostos de 2019 són els millors del mandat

Ana Arabid indica que “per a l’oposició serà complicat explicar un vot en contra d’un projecte que millorarà els serveis i les dotacions a la ciutadania”.

  La regidora d’Hisenda, Ana Arabid, ha donat compte dels assumptes tractats en la comissió de ple de l’àrea, cas de les ordenances fiscals i el pressupost per a 2019.

Arabid ha assenyalat que “quant a les ordenances fiscals cal destacar la congelació dels impostos, taxes i preus públics per a 2019 per complir així amb el nostre compromís de no pujar impostos, taxes i preus públics durant tot el mandat”.

Ha afegit que les propostes de modificació van encaminades a millorar la redacció de les ordenances, i s’ha introduït alguna xicoteta novetat com és el cas de l’augment de la modificació del 75 al 85% per a vehicles no contaminants. Es proposa també l’assimilació de les famílies monoparentals a les famílies nombroses de manera que gaudisquen també de tarifes reduïdes en cursos organitzats per l’Ajuntament, visites a museus i espais culturals, instal·lacions esportives i lloguer de bicicletes.

Arabid ha explicat que el Pressupost de 2019 s’ha dictaminat amb els vots en contra dels partits de l’oposició i a favor dels grups de l’equip de govern. “Han de ser els grups de l’oposició els qui han d’explicar la ciutadania per què bloquegen els millors pressupostos del mandat, i que avança en la senda marcada pels anteriors, sobretot pels de 2017 i 2018. Per això és difícilment comprensible que aquest projecte no reba el suport del grup que sí que va donar suport als d’anys anteriors, l’única explicació pot ser que estan les eleccions molt a prop”.

Arabid ha insistit que “creiem que la condició de rebaixar l’IBI no és més que una excusa per a bloquejar un projecte de pressupostos que aposta decididament per les dotacions públiques, tant a la ciutat com a les pedanies. Per actuacions com la construcció de centres socials a l’Altet, Torrellano o Arenals; l’augment de la dotació pressupostària per a les ajudes a l’IBI; o l’augment de la inversió en pedanies mitjançant el Pla de Pedanies. En definitiva, és difícil votar en contra d’aquests pressupostos que permetran millors serveis i dotacions per a la ciutadania”.