L’Ajuntament destina més de mig milió d’euros a millorar parcs i jardins

L’Ajuntament destina més de mig milió d’euros a millorar parcs i jardins

Entre les actuacions  previstes es troba la col·locació de jocs infantils i aparells cal·listènics en diverses zones, un nou parc a l’Hort de les xiquetes i xiquets d’Altabix i un hort urbà a l’Hort de Felip.

La Junta de Govern Local ha donat llum verda als plecs de condicions per a diferents actuacions en Parc i Jardins per un valor total de mig milió d’euros. Així ho ha explicat el portaveu adjunt i regidor de Palmerar, Parcs i Jardins, Antonio García.

“L’aprovació d’aquests plecs és l’últim pas abans que aquests projectes es facen realitat, de manera que confiem que els projectes s’adjudiquen a final de gener i les obres comencen a partir de febrer”, ha explicat García.

El regidor ha anunciat, a més, la compra d’un camió amb plataforma elevadora per a fer treballs de poda en arbres i palmeres, la primera amb la qual comptarà el departament. El seu preu és de 57.000 euros i permetrà millorar considerablement la labor dels operaris d’aquest departament en la retirada de dàtils o poda de palmeres.

D’altra banda, ha anunciat millores que es realitzaran en diferents espais verds d’Elx, moltes d’aquestes triades per la ciutadania a través dels pressupostos participatius.

Es col·locarà paviment continu per valor de 40.000 euros en diverses zones de la ciutat, ja que és més durador que les lloses. A més, s’invertiran més de 85.400 euros en elements recreatius amb la col·locació de jocs biosaludables en més d’una desena de llocs i en la creació de noves zones cal·listèniques (zona de Tomballops) i millora d’algunes existents (Hort del Monjo).

També es col·locaran noves zones de jocs infantils per valor de 172.300 euros en un total de sis zones d’Elx, entre les quals destaca la zona infantil que es va crear en l’Hort de les xiquetes i els xiquets d’Altabix. Una altra de les zones de jocs infantils es crearà en la plaça del professor Pepe Belso, en la zona del Camp de Futbol.

“I l’últim dels plecs és el corresponent a un projecte que, per fi, es farà realitat: l’Hort Urbà de Felip. Un projecte en el qual portem diversos anys treballant i que s’ha allargat pels tràmits necessaris ja que es tracta d’un hort Patrimoni de la Humanitat”, ha explicat García, qui ha afegit que “es tracta d’una inversió de 217.000 euros i suposa la conversió d’aquest hort que es troba al costat del col·legi Reis Catòlics en un hort urbà emblemàtic que volem que servisca també de reclam turístic com a únic lloc on es veurà el nostre Patrimoni de la Humanitat com era”.