L’Ajuntament i Aigües d’Elx creen el Clot Fan Club per a fomentar l’educació ambiental

L’Ajuntament i Aigües d’Elx creen el Clot Fan Club per a fomentar l’educació ambiental

La inscripció és gratuïta, els socis i sòcies podran participar de forma activa en les activitats del paratge i rebran un butlletí mensual, segons expliquen el regidor de Medi Ambient, Antonio García, i el gerent de l’empresa mixta, Javier Prieto

Un nou vehicle elèctric permetrà realitzar les labors de gestió d’aquesta zona natural de forma més sostenible

 

L’Ajuntament d’Elx i Aigües d’Elx han posat en marxa un club d’amics del Clot de Galvany denominat Clot Fan Club, amb la finalitat de fomentar i conscienciar sobre l’educació ambiental, la sostenibilitat de l’entorn i la protecció de l’ecosistema, segons han explicat aquest matí el regidor a l’Aula de la Naturalesa del paratge natural municipal, el regidor de Medi Ambient, Antonio García, i el gerent de l’empresa mixta, Javier Prieto.

La inscripció és gratuïta i es pot realitzar en el punt d’informació del Clot o en la web http://clotdegalvany.es/clot-fan-club/. Els socis rebran una carta de benvinguda, el decàleg de bones pràctiques, una motxilla i una xapa identificativa com a membres del club. Així mateix, podran participar d’una manera més activa en el paratge aportant suggeriments per un canal obert a aquest efecte; rebran per correu electrònic un butlletí mensual amb informació sobre activitats, dades biològiques i altres aspectes rellevants d’aquest espai natural i podran participar en activitats especials per als membres del club.

“Amb el Clot Fan Club volem que la gent que participa assíduament en les activitats del paratge es fidelitze encara més i tinga un reconeixement per part nostra. Qualsevol pot apuntar-se i rebrà informació sobre tot el que passa al Clot”, ha assenyalat el regidor de Medi Ambient.

Per la seua part, el gerent d’Aigües d’Elx ha destacat que “els membres del Clot Fan Club tindran una sèrie d’avantatges perquè rebran informació d’activitats internes en les quals poden participar, des de la preparació de llavors per a fer la reforestació al novembre o l’anellat i marcat de la fauna, coses que són diferents de les que es poden fer de forma habitual. Podran conviure de manera estreta amb el dia a dia del paratge”.

“El paratge natural del Clot de Galvany està situat entre Arenals, els Bassars i l’Altet en un entorn en el qual conflueixen diversos espais de transició entre els ecosistemes que generen una gran diversitat biològica. És en el seu conjunt un lloc idoni per a la investigació i el desenvolupament d’activitats formatives i d’educació ambiental”, segons expliquen responsables de l’Aula de la Naturalesa, situada en l’entrada del paratge.

Vehicle elèctric

D’altra banda, els encarregats del manteniment del paratge disposen d’una nova furgoneta elèctrica, “un pas més per a la gestió sostenible, no solament en aquest espai sinó també en l’àmbit de tot l’Ajuntament, doncs hem d’anar avançant en aquesta direcció”, ha explicat Antonio García. El vehicle s’utilitzarà per a les labors de conservació i transport de materials i de personal, entre altres activitats.