L’Ajuntament inverteix 300.000 euros en la millora de l’accessibilitat de 23 parades de bus urbà

L’Ajuntament inverteix 300.000 euros en la millora de l’accessibilitat de 23 parades de bus urbà

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, anuncia que s’actuarà en l’eix av. de la Llibertat- av. Ferrocarril- av. de la Universitat, ja que s’hi concentren una infinitat de serveis a la ciutadania.

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, ha presentat el projecte d’accessibilitat de parades en els autobusos urbans, una iniciativa en la qual s’invertiran un total de 300.000 euros i que s’integra en un dels projectes EDUSI que compta amb 1,1 milions d’euros.

Juntament amb Esther Díez han estat el gerent d’Autobusos Urbans, Ángel Luis Andreu, i l’enginyer que ha dissenyat les noves plataformes en les quals es basa aquest projecte, Manuel Candela. En total s’actuarà en 23 parades situades en l’eix av. de la Llibertat-av. Ferrocarril- av. de la Universitat. “Hem triat aquest eix perquè s’hi concentren una infinitat de serveis al ciutadà com a centres escolars, instituts, la UMH, les estacions d’autobusos i trens, o el centre de salut de Sant Fermí”, ha assegurat la responsable de l’àrea.

Tal com ha indicat Díez, “la principal actuació és assegurar una parada fàcil i ràpida del bus. Per a això, en part de les parades es construirà una plataforma que permeta a l’autobús parar en el carril sense haver de realitzar una maniobra d’entrada. En altres parades bastarà amb fer actuacions com retallar sortints o eliminar orelleres. A banda d’això, es recol·locaran elements de la via pública per a no interferir en l’obertura de portes”.

Altres actuacions que permetran millorar l’accessibilitat dels usuaris són la creació de sòls podotàctils per a persones cegues, la instal·lació de deu noves marquesines (en els llocs en els quals hi haja espai) i la col·locació de panells d’indicació de temps d’arribada dels autobusos.

Segons la regidora de Mobilitat, “els objectius que es persegueixen amb aquesta actuació són garantir un millor accés per a les persones amb mobilitat reduïda, assegurar major velocitat comercial i millorar la comoditat en el temps d’espera del bus i, per tant, reduir costos en el servei que serà més eficient en necessitar menys autobusos”.

Esther Díez ha assenyalat que aquest projecte anirà ara a Contractació amb la finalitat d’iniciar la licitació de les obres al més prompte possible.