L’Ajuntament inverteix quasi dos milions d’euros en l’ampliació del Cementeri Nou amb la creació de 1.320 nous nínxols

L’Ajuntament inverteix quasi dos milions d’euros en l’ampliació del Cementeri Nou amb la creació de 1.320 nous nínxols

El regidor de Cementeris, Héctor Díez, anuncia que aquests nínxols es construiran en set noves places que es dotaran de zona enjardinada, de pèrgoles i de bancs

Al mateix temps, s’asfaltarà una superfície d’uns 5.000 metres quadrats en la zona nord del recinte i es crearan punts accessibles

Amb aquesta actuació es dona resposta a la demanda dels pròxims tres anys.

 

El regidor de Cementeris, Héctor Díez, ha anunciat que la Junta de Govern Local va aprovar divendres passat el projecte d’ampliació del Cementeri Nou amb la construcció de nous nínxols en l’illa J i altres actuacions de millora de l’entorn.

Es tracta d’una actuació que ix a licitació per 1,8 milions d’euros. L’obra tindrà un termini d’execució de 12 mesos, però s’establiran acabats parcials d’obra de manera que les dues primeres places han de ser rebudes en els primers quatre mesos de les obres.

“Aquest projecte és la major ampliació del Cementeri Nou de l’última dècada, concretament des de l’any 2009, que es van crear nombrosos nínxols gràcies al Pla E”, ha explicat Díez, qui ha afegit que “dilluns que ve, dia 17 de desembre, el Consell d’Administració de Pimesa donarà llum verda a aquest projecte per a iniciar com més prompte millor la seua licitació”.

Aquesta ampliació de l’illa J, que és la rotonda nord del Cementeri Nou, suposa la construcció de 1.320 nous nínxols, d’aquests 936 senzills i 384 dobles.

“Aquests nínxols es construiran en set noves places que es dotaran de zona enjardinada, de pèrgoles i de bancs. I, al mateix temps, juntament amb aquest projecte es procedirà també a asfaltar una superfície d’uns 5.000 metres quadrats en la zona nord del Cementeri Nou en els quals la calçada està en molt mal estat”, ha assenyalat el regidor.

Segons Héctor Díez, també es duran a terme millores d’accessibilitat a la zona nord del cementeri, ja que mai s’havia urbanitzat la rotonda i no hi ha passos de vianants ni rampes: “Per això, es generaran cinc nous punts accessibles per a poder permetre que els usuaris puguen accedir amb major facilitat a les noves places que es crearan”.

“Aquests 1.320 nous nínxols donaran resposta a la demanda que es genera a Elx de cara als pròxims tres anys”, ha indicat el regidor, qui ha recordat que al marge d’aquesta actuació “l’equip de govern durant aquesta legislatura ha fet un important esforç per a recuperar concessions de nínxols d’il·licitans que ja no estaven fent-ne ús. Aquesta recuperació ha permés tornar a posar en disposició dels il·licitans 200 nínxols entre el Cementeri Nou i el Cementeri Vell”.

Tal com ha conclòs el regidor, “quan finalitze aquesta legislatura haurem construït 2.350 nínxols en quatre anys amb la qual cosa estem convençuts que donarem resposta a la demanda dels pròxims anys”.