L’Ajuntament presenta els itineraris de trànsit alternatius per obres d’ADIF en l’estació de RENFE “Elx Parc”

L’Ajuntament presenta els itineraris de trànsit alternatius per obres d’ADIF en l’estació de RENFE “Elx Parc”

Els treballs, que s’iniciaran dilluns que ve, i es prolongaran fins al 15 de febrer, són necessaris per reparar el forjat de l’estació i no posar en risc els usuaris de la via pública i de l’estació

L’equip de govern demana comprensió a la ciutadania i presenta els itineraris alternatius després del tall al trànsit de l’avinguda Vicente Quiles.

 

El regidor de Trànsit, Héctor Díez, el responsable de Trànsit de la Policia Local, Jesús Andreu, i la regidora de Mobilitat, Esther Díez, han explicat els itineraris alternatius que planteja l’Ajuntament davant els talls de trànsit que es duran a terme des de dilluns que ve, dia 10 de desembre, per les obres d’ADIF en l’estació de RENFE Elx Parc.

Héctor Díez ha recordat aquesta mateixa setmana que ADIF ha iniciat les obres de reparació del forjat de l’estació subterrània Elx Parc. Les filtracions d’aigua han afectat de manera important al forjat de la coberta d’aquesta estació, especialment a la galeria de les andanes que dóna accés de l’andana 1 a l’andana 2. A més, no es pot accedir a l’andana 2 des del vestíbul des de fa setmanes i tampoc funciona l’ascensor a conseqüència d’aquestes filtracions d’aigua.

El regidor ha dit que “després dels sondatges realitzats per ADIF la setmana passada es constata que hi ha una afecció certa a l’estructura del forjat que suposa un risc per a la seguretat de la via pública i per als usuaris del servei, d’ací la necessitat d’escometre aquestes obres amb la màxima urgència”.

Díez ha apuntat que “les andanes de l’estació ocupen tot el perímetre de les dues calçades de l’avinguda Vicente Quiles, antiga avinguda del Ferrocarril, i com que és imprescindible actuar d’urgència en tota la calçada i també a l’interior de l’estació, serà necessari dur a terme talls de trànsit en la zona des de dilluns que ve 10 de desembre fins al pròxim 15 de febrer”.

La calçada sentit Alacant romandrà tallada del 10 de desembre al 15 de gener i la calçada sentit Crevillent, del 15 de gener al 15 de febrer.

“M’agradaria incidir que ens veiem obligats a prendre aquesta decisió dràstica de manera urgent donat l’estat del forjat de l’estació i ara la màxima preocupació de l’equip de govern és donar a conéixer els itineraris alternatius al trànsit, al servei d’autobús urbà i als vianants”, ha indicat Díez, qui ha afegit “demanem als ciutadans màxima comprensió, som conscients que tallem el trànsit en una de les artèries principals de la ciutat, però han de saber que aquesta actuació és necessària per a garantir la seguretat de les persones”.

El regidor ha dit que el servei de transport de RENFE sí que es mantindrà però hi haurà canvis a l’hora d’accedir a l’estació i a les andanes.

Quant a com aquestes obres afectaran el servei de bus urbà, la regidora de l’àrea, Esther Díez, ha dit que “en primer lloc, hem d’informar que a partir del dilluns a les 9.15 hores quedarà anul·lada la parada d’autobús Renfe-Parc Municipal, que afecta a les línies K, D i R1. La parada més pròxima serà la situada en l’estació d’autobusos i en aquest sentit s’informarà els usuaris a través d’app d’autobusos urbans i del web”.

La regidora ha afegit que “al mateix temps, les obres implicaran l’anul·lació del carril bici per la qual cosa l’alternativa proposada als ciclistes és l’ús de la vorera nord de l’avinguda del Ferrocarril, i cal recordar que s’ha de circular a velocitat de vianant i que cal  baixar de la bicicleta per a creuar els passos de zebra”.

Esther Díez ha destacat que la Policia Local estarà present en la zona per a facilitar al màxim la circulació de vehicles i vianants.

“Vull incidir que des de l’Ajuntament estem adoptant les mesures per a minimitzar el màxim possible les conseqüències d’aquestes obres que són competència d’ADIF. Obres que són més que necessàries i lamentem que en anys anteriors no hi haja hagut un manteniment previ d’aquesta infraestructura que haguera evitat aquesta actuació urgent”, ha apuntat la regidora.

Per la suea part, Jesús Andreu ha donat a conéixer els itineraris alternatius previstos:

– Del 5 al 10 de desembre, tall d’un carril de circulació en la rotonda localitzada al costat de l’estació RENFE Parc.

– Del 10 de desembre de 2018 al 14 de gener de 2019. Obres en el carril sud de l’av. de l’Alcalde Vicente Quiles Fuentes, enfront  de l’estació RENFE Parc. El tall del trànsit rodat cap al lloc de les obres es realitzarà des de l’av. de la Llibertat / pont del Ferrocarril; i Passeig de l’Estació/Candalix, direcció cap a l’av. de l’Alcalde Vicente Quiles Fuentes.

– Del 15 de gener de 2019 al 15 de febrer. Obres en el carril nord de l’av. de l’Alcalde Vicente Quiles Fuentes, enfront de RENFE Parc. El tall del trànsit rodat es realitzarà al  C/Alcalde Vicente Quiles Fuentes amb camí del Pantà.

Els desviaments del trànsit rodat proposats són els que segueixen:

– Des del 10 de desembre de 2018 al 14 de gener de 2019:

De l’avinguda de la Llibertat, Clara de Campoamor, Victòria Kent, Cauce, pont del Bimil·lenari.
De la Llibertat, Jorge Juan, Reina Victòria, plaça de Baix, Corredora, Joan Carles I.
De la Llibertat, Blas Valero, Reina Victòria, plaça de Baix, Corredora, Joan Carles I.
Candalix, Nuestra Señora de la Cabeza,  porta d’Alacant, Pont dels Ortissos, Joan Carles I.
Candalix, Nuestra Señora de la Cabeza, Mestre Albéniz, plaça del Parc, Diagonal del Palau, pont d’Altamira, Vicente Blasco Ibáñez.
– Des del 14 de gener de 2019 fins al 15 de febrer:

S’aconsella els conductors que circulen per l’av. de la Universitat direcció pont del Ferrocarril es desvien per l’av. de la UNESCO, av. del Bimil·lenari, pont del Bimil·lenari.
De la Universitat, Francisco Vicente Rodríguez, Candalix, Luis Gonzaga Llorente, Mestre Albéniz, plaça del Parc, Diagonal del Palau, pont d’Altamira.
De l’Alcalde Vicente Quiles Fuentes, camí del Pantà, pont del Bimil·lenari.
De l’Alcalde Vicente Quiles Fuentes, Nuestra Señora de la Cabeza, Mestre Albéniz, plaça del Parc, Diagonal del Palau, pont d’Altamira.

(Tota la informació està disponible en la web de l’Ajuntament i s’han posat en marxa campanyes d’informació al ciutadà).