L’alcalde exigeix a Aparcisa que adopte mesures urgents per a normalitzar l’entorn del Mercat Central

L’alcalde exigeix a Aparcisa que adopte mesures urgents per a normalitzar l’entorn del Mercat Central

Carlos González reitera que l’informe d’ICOMOS diu que el nou mercat és incompatible amb la declaració de Patrimoni de la Humanitat

“Entenem que el projecte és manifestament inviable i hem de ser capaços de trobar una solució negociada en la qual no perda cap de les parts: ni l’empresa, ni els placers, ni els ciutadans, ni l’Ajuntament”, assegura el primer regidor.

 

L’alcalde, Carlos González, s’ha pronunciat sobre el contingut de la reunió mantinguda amb el gerent d’Aparcisa, empresa concessionària del nou Mercat Central, després de conéixer-se l’informe d’ICOMOS en el qual es ratifica que la construcció del Nou Mercat és incompatible amb la declaració de Patrimoni de la Humanitat del Misteri d’Elx.

“En primer terme, vaig exposar amb absoluta claredat al gerent d’Aparcisa la necessitat que, immediatament, es normalitze l’entorn del Mercat Central, ja que considerem que la situació que estan patint els veïns i els comerciants de la zona és insostenible. S’estan trobant amb moltes dificultats per a desenvolupar la seua activitat i això ha de cessar immediatament”, ha assenyalat l’alcalde.

González reclama a l’empresa que prenga les mesures pertinents per a dur a terme la normalització de la zona com més prompte millor. “Han de tapar les excavacions amb les condicions que establisca Patrimoni i que, al mateix temps que es protegisca l’espai arqueològic, es possibilite el normal desenvolupament de l’activitat dels veïns i del comerç. Per a l’Equip de Govern i per a mi, com a alcalde, això és prioritari perquè ja porten molt temps patint una situació complicada per al desenvolupament de l’activitat”.

D’altra banda, l’alcalde va traslladar la posició municipal sobre el fons de la qüestió. “Una vegada que hem tingut coneixement de l’informe d’ICOMOS, en el qual es ratifica en el primer informe, entenem que el projecte és manifestament inviable i hem de ser capaços de trobar una solució negociada en la qual no perda cap de les parts: ni l’empresa, ni els placers, ni els ciutadans, ni l’Ajuntament. Cal recordar que partim d’una situació que és conseqüència d’una sèrie de circumstàncies que ens han portat a haver de plantejar amb claredat a Aparcisa que és inviable el desenvolupament del projecte i que, per tant, la millor eixida per a tots els actors implicats és aconseguir un acord de resolució que ens permeta plantejar un nou model de mercat que siga compatible amb el que diu ICOMOS, amb els valors que van possibilitar la declaració de Patrimoni de la Humanitat del Misteri en 2001”.