L’encesa de l’enllumenat dona inici a les festes nadalenques a Elx

L’encesa de l’enllumenat dona inici a les festes nadalenques a Elx

L’acte inaugural, amenitzat per l’Escolania del Misteri, reuneix a la plaça de Baix membres de l’Equip de Govern i de la Corporació amb l’alcalde, Carlos González, al capdavant, reines de les Festes i representants de diferents entitats i associacions, a més de desenes de persones

S’han instal·lat un centenar d’arcs d’il·luminació en els principals carrers que recorre la cavalcada, un arbre de Nadal a la plaça de Baix, dues estreles lluminoses al costat del Palau d’Altamira i llums en palmeres de diferents punts de la ciutat i en arbres del vessant del riu.

 

L’alcalde, Carlos González, i el regidor de Festes, José Pérez, acompanyats per membres de l’Equip de Govern i de la Corporació, han assistit a l’encesa de l’enllumenat de Nadal, un acte amb el qual s’inicien les festes nadalenques i que s’ha celebrat a la plaça de Baix davant centenars de persones.

Encara que l’encesa de l’arbre per part de l’alcalde i de les reines de les festes va tindre lloc aquest dimecres, dia 5, a les 7 de la vesprada, la festa a la plaça de Baix va començar abans amb la presència de personatges infantils i actuacions de ball infantil de les comissions de festes Sector V i Torres Quevedo.

Després de l’encesa de l’enllumenat ha arribat el moment de l’actuació de l’Escolania del Misteri, que ha delectat els assistents amb un concert de nadales, després que l’alcalde desitjara unes bones festes nadalenques a tots els il·licitans i les il·licitanes.

Enguany, l’Ajuntament ha reforçat la il·luminació en el municipi. Així, als 22.000 euros invertits en anys anteriors en el nucli urbà i en les pedanies cal afegir altres 11.700 euros per a la il·luminació de les zones comercials del municipi. S’han instal·lat un centenar d’arcs d’il·luminació nadalenca en els principals carrers que recorre la Cavalcada, un arbre de Nadal a la plaça de Baix, dues estreles lluminoses al costat del Palau d’Altamira, llums en palmeres per diverses zones de la ciutat i en arbres del vessant del riu, i s’ha col·locat un gran con en la plaça de Castella, entre un altre tipus de decoració, al qual cal afegir la que instal·len els comerços.

També s’ha inaugurat el Mercat de Nadal de la Glorieta. Els més xicotets hi han pogut gaudir del taller “Pintem un arbre de Nadal en fusta de palmera”. Els membres de la Corporació també han visitat el pesebre de la Glorieta, el muntatge del qual s’està ultimant.

PROGRAMA DE FESTES I ACTIVITATS

El 8 de desembre serà la inauguració del Betlem de Nadal i el Pregó.

El 15 de desembre hi haurà una desfilada de Papa Noel a partir de les 18.30 hores en la plaça de l’Algeps.

El 21 de desembre s’inaugurarà la Fira de Nadal en el Passeig de l’Estació. El 22 de desembre es durà a terme un espectacle de llum, color i so.

El 23 de desembre, el Gran Teatre acollirà un concert solidari, i el 25 de desembre es representarà el Betlem Vivent.

Per la seua part, el 26 de desembre, donaran començament els actes de la Societat Vinguda de la Verge; el 31 de desembre, els actes de Nit de cap d’any; i els dies 4,5 i 6 de gener es durà a terme la programació dels Reis Mags.

Enguany, es donaran suport a activitats d’animació en totes les zones comercials de la ciutat. D’una banda, s’ha instal·lat el Mercat de Nadal en La Glorieta. “El mercat està format per una vintena de casetes, una d’aquestes cedida gratuïtament per a ONG’s, una altra per a la realització de tallers infantils i la resta de venda de regals, joguets, artesania, bijuteria, moda, pesebres, torrons i altres productes típics nadalencs”, segons ha informat el regidor de Promoció Econòmica, Héctor Díez.

Les casetes del mercat romandran obertes, com a mínim, en l’horari d’11 a 14 hores i de 18 a 22 hores, fins al 6 de gener.

D’altra banda, per a promocionar els comerços de la Marina s’ha posat en marxa un concurs. Es regalaran participacions per a un sorteig de tres xecs regal, de 200 euros cadascun, a totes les persones que realitzen les seues compres en els comerços de la Marina entre el 6 de desembre i el 5 de gener de 2019. El sorteig es realitzarà en la festa de lliurament de regals després de la Cavalcada de Reis, el 5 de gener, en el Centre Social La Marina. Així mateix, es realitzaran tallers de cuina nadalenca per a adults i per a xiquets.

A l’Escola Municipal d’Hostaleria s’han organitzat dos tallers, un dirigit a adults i un altre a xiquets de 8 i 12 anys, de cuina nadalenca. Els dies 19 i 20 de desembre se celebraran les dues edicions (iguals), en la qual podran inscriure’s 15 persones cada vegada, per a majors de 18 anys, en horari de 16 a 21 hores. En aquest taller es podrà aprendre a elaborar un menú nadalenc complet. Els dies 26 i 27 de desembre, tindran lloc les dues cites per als xicotets i les xicotetes. Podran apuntar-se 10 en cada edició, l’horari de la qual és de 10 a 14 hores. Ells també aprendran a elaborar plats divertits i sans, sense necessitat d’utilitzar fogons.