Llum, so i focs artificials ompliran aquest dissabte la plaça de Baix amb motiu del Nadal

Llum, so i focs artificials ompliran aquest dissabte la plaça de Baix amb motiu del Nadal

El Betlem Vivent de Pobladors comptarà amb més de 40 actors i s’inaugurarà el pròxim 25 de desembre en Transpalau.

El regidor de Festes, José Pérez, ha presentat Emocionadal, un espectacle de llum, so i pirotècnia que es durà a terme aquest dissabte 22 de desembre, a partir de les 18.30 hores, a la plaça de Baix.

“L’espectacle estarà compost de jocs de llums que es reflectiran en la façana de l’Ajuntament acompanyats de música nadalenca i, tot això, en combinació amb un espectacle de foc fred i focs artificials. Comptarem, a més, amb una sorpresa final”, ha assenyalat el regidor de Festes.

L’espectacle, recomanat per a totes les edats, comptarà amb la presència de personatges infantils i del Pare Noel per a fer la delícia dels més xicotets i de les més xicotetes.

Betlem Vivent

D’altra banda, el regidor de Festes ha presentat també una de les tradicions nadalenques més volgudes de la ciutat: la del Betlem  Vivent, de l’Associació de Pobladors.

“S’instal·larà ala zona de Transpalau, immers en el nostre palmerar i això és una de les diferències importants amb la resta de pesebres vivents. La inauguració tindrà lloc el dia 25 de desembre, dia de Nadal, a les 12 hores”, ha explicat el regidor de Festes.

El Betlem Vivent comptarà amb més de 40 actors en un espai escènic de 3.000 metres quadrats, representa passatges bíblics on donen vida a legionaris romans, reis, concubines, escrivans, botiguers, posadors, predicadors, lladres, leprosos i una infinitat de personatges que estan contínuament donant-li vida a la ciutat de Betlem de l’any 1.

L’espai es divideix en tres zones:

  • La primera és la zona romana. Ací hi haurà un campament militar. També estarà el palau d’Herodes, on està el rei amb les seues concubines, el seu guàrdia personal i els censors, encarregats de saber qui habiten la ciutat, i del cobrament dels impostos.
  • La segona zona està ambientada en un carrer típic de la ciutat de Betlem de l’any 1. S’hi representen un mercat, on trobem la teteria, el rostidor, paradetes de teles… També està en aquesta zona la posada.
  • Finalment, i com a zona més emblemàtica, estarà el pesebre, on estarà el naixement acompanyats d’una vedella i una mula.

A més de totes aquestes escenes, hi ha tres representacions en les quals participa la totalitat dels actors, tenint d’aquesta manera un major pes teatral. Aquestes representacions són: l’arribada de la Sagrada Família, l’infantament de Jesús, la matança dels Sants Innocents, l’arribada dels Mags d’Orient i l’adoració de Jesús.

L’horari del Betlem Vivent serà:

  • 25 de desembre de 12 a 14 hores.
  • 29 de desembre d’11 a 14 hores, i de vesprada de 18.30 a 21 hores.
  • 30 de desembre d’11 a 14 hores.