Més de 4.000 persones participen en la romeria de la Vinguda de la Verge

Més de 4.000 persones participen en la romeria de la Vinguda de la Verge

A les 7.00 hores s’ha realitzat la representació de la troballa de la imatge de la Patrona de la ciutat per part del guardacostes Francesc Cantó.

A les 7 del matí, encara de nit, ha començat la representació de la Vinguda de la Verge a la platja del Tamarit. Amb una veu en off, explicant la troballa que va tindre lloc a la platja del Tamarit el 28 de desembre de 1370, el guardacostes Francesc Cantó, interpretat pel genet Francisco Sanmartín, ha sigut l’encarregat de descobrir l’arca en l’interior de la qual es trobava la Verge de l’Assumpció juntament amb la consueta del Misteri d’Elx.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha participat en la representació, duta a terme per la Societat Vinguda de la Verge. Després de la troballa, prop de 4.000 persones, entre aquestes l’alcalde i membres de l’equip de govern, han participat en la romeria que va de Santa Pola a Elx. A mitjan recorregut s’ha dut a terme el tradicional esmorzar.

Al voltant de les 15 hores, Cantó realitzarà la carrera fins a la plaça de Baix per a anunciar a l’alcalde i als il·licitans i il·licitanes la troballa de la Patrona de la ciutat. Després, es traslladarà en romeria la verge fins a la basílica de Santa Maria.

Demà, dissabte 29 de desembre, a les 11 hores, es farà el tret d’una traca aèria pel recorregut de la processó, i a les 19 hores en el Gran Teatre es representarà l’obra ‘Sóc per a Elig. 1370’. El preu de l’entrada és de 3 euros, que es destinarà a AFAE.

Finalment, el diumenge 30 de desembre, a les 20 hores, es llançarà la palmera fi de festes des de la torre de Santa Maria.