“Nologisme”, la nova campanya de l’Ajuntament d’Elx per a promoure l’elecció de joguets no sexistes per Nadal

“Nologisme”, la nova campanya de l’Ajuntament d’Elx per a promoure l’elecció de joguets no sexistes per Nadal

La iniciativa l’ha desenvolupada en conjunt les regidories d’Igualtat i Comunicació i conta la història d’Andrea, una xiqueta de 10 anys a la qual regalen una post de planxar quan en realitat el que ella vol és una planxa de patinatge.

“Nologisme”.Aquest és el títol de la campanya que ha posat en marxa l’Ajuntament d’Elx amb motiu de les dates nadalenques per a sensibilitzar la ciutadania sobre l’elecció de joguets per als xiquets sense atendre estereotips sexistes. La campanya ha sigut presentada per la regidora d’Igualtat, Teresa Macià, i la regidora de Comunicació, Esther Díez.

“Volem presentar una campanya que entra dins de les línies d’actuació que la regidoria d’Igualtat, i la Casa de la Dona, ha desenvolupant com a prevenció i sensibilització per a fomentar la igualtat real entre homes i dones. I una manera eficaç per a eliminar estereotips des de les edats més primerenques és utilitzar jocs i joguets no sexistes”, ha explicat la regidora d’Igualtat, Teresa Macià.

L’objectiu d’aquesta campanya és sensibilitzar les persones que al llarg de l’any, però especialment en les festes nadalenques, regalen jocs i joguets perquè ho facen des d’una forma reflexiva, sense distinció de sexes, i valorant els jocs que contribuïsquen al desenvolupament d’actituds i comportaments de cooperació, respecte a les diferències i que fomenten relacions d’igualtat entre xiquets i xiquetes.

“El que pretenem és fer reflexionar la ciutadania sobre aquest tipus d’assumptes, volem que trien els seus joguets sense prejudicis, sense restriccions i sense imposicions socials. És una iniciativa educativa, que ens ajuda a conscienciar-nos”, ha explicat la regidora de Comunicació, Esther Díez.

En el vídeo de la campanya apareix Andrea, la protagonista, una xiqueta de 10 anys a la qual li regalen per a nadal una post de planxar, quan en realitat el que ella vol és una planxa de patinatge.

El nom d’Andrea és un homenatge a Andrea Benítez, l’única patinadora professional espanyola que aspira als JJOO de Tòquio 2020.

VÍDEO: “Nologisme”, campanya de joguets no sexistes.