Presentats els pressupostos municipals de 2019 a les associacions de veïns i a les entitats que formen part de les juntes del Camp d’Elx

Presentats els pressupostos municipals de 2019 a les associacions de veïns i a les entitats que formen part de les juntes del Camp d’Elx

L’alcalde d’Elx, Carlos González, el regidor de Participació, Felip Sànchez, i el coordinador de l’Àrea Econòmica i Financera de l’Ajuntament il·licità, Victor Martí, han presentat els pressupostos municipals de 2019 en el centre cultural Les Clarisses a les associacions de veïns i a les entitats que formen part de les juntes del Camp d’Elx.

 

L’acte ha sigut organitzat per les regidories d’Hisenda i de Participació i ha comptat amb una trentena de representants de les citades agrupacions. L’alcalde ha qualificat els pressupostos com molt inversors, socials i redistributius. També ha assenyalat que és el millor pressupost de la legislatura perquè gràcies a la reducció del deute i a la millora dels ingressos s’ha pogut elevar la capacitat inversora de l’Ajuntament.

Carlos González ha desgranat diversos aspectes del document dels comptes del pròxim any i ha assenyalat que són els pressupostos de la moderació fiscal, de la rebaixa del deute i de la posada en marxa de l’estratègia Edusi amb una inversió global de 30 milions d’euros (15 de fons europeus i 15 municipals).

L’alcalde també ha assenyalat que són pressuposats socials, que aposten per l’ocupació, milloren les dotacions dels centres educatius i l’espai públic (voreres, places, camins…), rellancen la inversió en les pedanies i donen impuls a l’activitat econòmica.

Per la seua part, el regidor de Participació ha qualificat aquests pressupostos com “els millors en una dècada”. En finalitzar l’exposició dels diferents capítols, es va establir un col·loqui amb les persones assistents.

Abans d’aquesta presentació va tindre lloc l’exposició del document al Consell Social, que es va reunir a l’Ajuntament. Els pressupostos ascendeixen a 184 milions d’euros, quantitat que suposa un creixement del 2,8% respecte a l’exercici anterior.