Primera festa no autoritzada per a la Nit de cap d’any desmantellada després de seguiment

Primera festa no autoritzada per a la Nit de cap d’any desmantellada després de seguiment
  • Les perquisicions dutes a terme per l’UEAC han finalitzat amb l’avís als organitzadors i els seus familiars de les conseqüències legals.
  • L’esdeveniment convocat per menors convidava el consum d’alcohol i drogues obertament, en la línia d’altres festes sobre les quals s’actuarà en els pròxims dies.

Hui, 20 de desembre, es va citar la família del principal organitzador d’una festa no autoritzada per a la pròxima Nit de cap d’any, i el propi Inspector de l’UEAC (Unitat d’Establiments i Activitats) els va informar de les conseqüències legals de la seua celebració.

L’esdeveniment organitzat per menors es vanava d’una massiva afluència i fins i tot de comptar amb un inexistent permís de l’Ajuntament, fent ús del seu logotip, i convidant obertament el consum indiscriminat d’estupefaents i alcohol, de manera contradictòria a les normes legals sobre espectacles públics. A més, s’indicava que no s’anava a realitzar cap control d’accés o plantejar limitació d’edat, i els grups de Whatsapp i xarxes socials eren els encarregats d’especificar entre els interessats altres conductes amb risc greu per a la integritat física dels assistents.

La concentració, que anava a realitzar-se en una propietat rural de la família, requeria el cobrament d’entrada i anunciava l’augment del preu “a la porta”, la qual cosa incitava el pagament per endavant. Aquest fet, coneixent de la inviabilitat de celebració i el control municipal sobre aquestes activitats, podria arribar a considerar-se un intent d’estafa i, atesa l’edat, ser imputats els implicats en cas de denúncia d’afectats.

Després de ser informats de la situació i les pretensions dels menors, els familiars han instat a desconvocar aquesta festa. Igualment, s’està realitza seguiment d’altres esdeveniments, en els mateixos termes, que podrien ser denunciats de no anul·lar-se pels seus promotors en els pròxims dies. Així mateix, tota referència que manque de mesures de seguretat o contra la salut pública, ha de despertar les sospites immediatament, i animar a denunciar la seua existència com més prompte millor.

Es recorda a familiars i interessats que, fins al moment, no hi ha autoritzada cap festa per a les pròximes dates, fora dels establiments públics habituals, tals com pubs i discoteques, sobre els quals s’està desenvolupant una labor inspectora detallada. D’aquesta manera, s’han comprovat més de 35 establiments, i s’han revisat especialment els aforaments permesos i el correcte manteniment i senyalització de les eixides d’emergència.