Santacruz Jazz Trio a La Llotja

Santacruz Jazz Trio a La Llotja

Elx Cultura, aquesta setmana, porta teatre al Gran Teatre, jazz a La Llotja, tallers a les biblioteques, teatre i música en els barris i pedanies, filmoteca i cinema infantil en l’Odèon i exposicions.

El Gran Teatre comença el mes de desembre amb l’obra de Producciones Recabarren, Agamenón, volví del supermercado y le di una paliza a mi hijo, en la qual un pare decideix realitzar un viatge iniciàtic al supermercat. S’enfronta a la caixera i a l’encarregat i torna amb tres carros plens: ha comprat un xandall deu talles més gran per al seu fill. L’engreixa com a les oques fins que li entra. Les entrades per a aquesta obra, que es realitza el divendres, a les 20.00 hores, tenen un preu de 8 i 12 euros i es poden adquirir en les taquilles del teatre i en Instanticket.

D’altra banda, la sala cultural de La Llotja compta, durant tota la setmana, amb actuacions concertades amb centres educatius de les obres de teatre The Fantastical’s Sweetie Factory i Ghostly Love. I el divendres, a les 21.30 hores, amb entrades anticipades de 10 euros, arriba la música jazz amb el concert de Santacruz Jazz Trio, un quadre impressionista i lliure on els colors tixen amb passió aquesta càlida estampa que defineix la personal cal·ligrafia del músic alacantí. José Luis Santacruz presenta el seu últim treball Pecholao, que representa el triomf de la imaginació que, d’una manera desbordant, està implícita en cadascuna de les melodies, i és el Salm al seu pare l’exemple fefaent d’aquesta delicada i intimista fantasia per a piano, saxo i contrabaix. Les entrades es poden adquirir en les taquilles del Gran Teatre, en Instanticket i en la taquilla de la Llotja una hora abans de l’espectacle.

Als cinemes Odèon, des del dimecres fins a diumenge, en l’horari habitual del cinema (17.30, 20.00 i 22.30 hores) es projecta la pel·lícula El rehén, en la qual Mason Skiles és un dels diplomàtics més importants dels Estats Units que va abandonar el Líban en la dècada dels 70 després d’un tràgic incident. Deu anys més tard, la CIA el crida de tornada a un Beirut devastat per la guerra amb una missió que només ell pot complir. Mentrestant, una agent de la CIA que treballa encoberta en l’ambaixada estatunidenca té la tasca de mantindre Skiles amb vida i assegurar que la missió siga un èxit. La pel·lícula tindrà una passada especial per a acudir amb bebés, el dijous a les 17.30 hores, i dues passades en versió original subtitulada el dijous a les 20.00 i 22.30 hores. A més, el dissabte i el diumenge (a les 17.30 i 20.00 hores), hi ha cinema familiar amb Barcos, ¡Al rescate!, on Elías rep una telefonada d’emergència de la ciutat veïna Big Harbor, per demanar-li que rescate un vaixell en problemes en la cova del Forat Negre. Com a resultat del seu valent rescat, li ofereixen promocionar-lo per a convertir-se en el vaixell de rescat de Big Harbor. Així que Elías haurà de deixar arrere als seus amics per a provar sort en la gran ciutat. Les entrades de l’Odèon tenen un preu de 3 euros de dijous a diumenge i de 1,50 euros els dimecres.

La programació continua en els barris i pedanies amb entrada gratuïta, el divendres en la carpa de la comissió de festes de Torrellano amb dues actuacions: a les 18.00 hores, l’obra de teatre Sainetes dels germans Quintero, i a les 22.00 hores, el concert de la Coral del Pla.

A més, a la biblioteca, el dilluns, a les 18.00 hores, a la sala d’activitats de la biblioteca, (CS Altabix, 3a planta) hi ha un taller gratuït per a confeccionar un instrument i tocar una nadala en família. La inscripció es realitza a les biblioteques Alberto Miralles i M. Pep Sempere.

Quant a les exposicions d’entrada gratuïta, es podrà visitar, fins al 6 de gener, la mostra “Universos digitals”, a la sala d’Exposicions Temporals del MACE; l’horari és de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 18.00 hores, i de 10.00 a 14.00 hores els diumenges i festius. Finalment, aquesta és l’última setmana en la qual es pot visitar “Els misteris assumpcionistes d’Elx, València i Castelló”, a la sala d’exposicions temporals delMAHE, de dilluns a dissabte de 10.00 a 18.00 hores, i de 10.00 a 15.00 els diumenges i festius. A més, com cada setmana, en el Museu Arqueològic i d’Història d’Elx “Alejandro Ramos Folqués” (MAHE), hi ha visites guiades els dissabtes i diumenges, a les 11.30 i 12.30 hores. Per a grups és necessari reservar en el telèfon del MAHE (966 658 203) de dilluns a dissabtes de 10.00 a 18.00 hores, i diumenges de 10.00 a 15.00 hores.