Visitelche edita 20.000 retallables de la Vinguda de la Verge per a promocionar aquesta festa entre els més xicotets i les més xicotetes

Visitelche edita 20.000 retallables de la Vinguda de la Verge per a promocionar aquesta festa entre els més xicotets i les més xicotetes

 

Mireia Mollà destaca la importància de difondre els actes de la Vinguda de la Verge com a element diferenciador respecte a l’oferta turística nadalenca d’altres municipis

L’Ajuntament d’Elx, a través de Visitelche, ha posat en marxa una nova iniciativa per a posar en valor les festes de la Vinguda de la Verge. Després de l’èxit obtingut amb el còmic editat l’any passat, en aquesta ocasió s’ha optat per un retallable en el qual apareixen tots els protagonistes d’aquesta festivitat il·licitana declarada Bé d’Interés Turístic.

La regidora de Turisme, Mireia Mollà, acompanyada pel president de la Societat Vinguda de la Verge, José Manuel Sabuco, i per l’autor del retallable, Antonio Ródenas Maciá, ha presentat aquesta iniciativa.

“Presentem un retallable per a xiquets, xiquetes i també d’adults que vulguen recuperar els temps d’aquesta manualitat. Presentem una proposta vintage per a gaudir en família i per a acostar les festes de la Vinguda de la Verge als més xicotets i xicotetes”, ha assenyalat Mollà qui ha recordat que és el segon any consecutiu que Visitelche es bolca en la promoció d’aquesta festa il·licitana.

La responsable de Turisme ha dit que s’editaran un total de 20.000 exemplars d’aquest retallable que es repartirà entre centres escolars i també des de l’Oficina de Turisme. “Aquest retallable té un component pedagògic, ja que es tracta d’acostar aquesta festivitat als més xicotets i xicotetes, però també posa en valor el caràcter turístic de les festes de la Vinguda de la Verge; per això, els retallables es repartiran en les oficines de turisme”, ha explicat la regidora.

Per la seua part, José Manuel Sabuco ha agraït Visitelche la seua col·laboració. “L’any passat ja vam treballar junts en l’edició del còmic i enguany gràcies a la cessió dels dibuixos d’Antonio Ródenas, que van ser realitzats en 2005 i que estaven en el Museu de Puçol, hem pogut editar aquest retallable”.

L’autor del retallable ha assenyalat que aquesta idea va partir amb uns objectius marcats, “d’una banda, volia recuperar la idea d’aquesta activitat-joc que estava desapareixent com els retallable , i alhora volia que d’aquesta forma es divulgara també la Vinguda de la Verge entre els xiquets i xiquetes”.

Segons Mireia Mollà, l’edició d’aquest retallable és un pas més cap a la promoció turística d’Elx amb les seues festes com a protagonistes i com a element diferenciador respecte al nadal d’altres municipis. “A Elx comptem amb elements d’un alt potencial turístic i des de Visielche tractem d’explotar-los. En aquesta línia, el protagonista de la promoció turística nadalenca és Cantó i el seu cavall. Ell és el protagonista del cartell “Elx, una ciutat de llegenda” en el qual es recullen els atractius turístics del municipi en les festes d’hivern”.