L’Ajuntament d’Elx signa un conveni amb sis entitats empresarials per a la integració laboral de persones discapacitades

L’Ajuntament d’Elx signa un conveni amb sis entitats empresarials per a la integració laboral de persones discapacitades

La Regidoria de Benestar Social organitza la primera jornada per a impulsar la contractació de persones desocupades amb diversitat funcional

 

L’Ajuntament d’Elx ha signat amb sis organitzacions empresarials un conveni marc per a promoure la integració sociolaboral de persones desocupades amb diversitat funcional, en el marc d’una iniciativa promoguda per la Regidoria de Benestar Social en col·laboració amb la de Promoció Econòmica.

El conveni ha sigut rubricat en el marc de la jornada de promoció de l’accessibilitat sociolaboral de persones amb diversitat funcional que s’ha celebrat en el Centre de Congressos amb la participació d’una vintena d’associacions de discapacitats.

Per part de l’Ajuntament ha signat la regidora de Benestar Social, Teresa Maciá; mentre que per part de les associacions han estat Esther Guilabert, presidenta de l’Associació d’Empreses Turístiques d’Elx (AET); Marian Cano, presidenta de l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat (AVECAL); Manuel Román, president de l’Associació Espanyola d’Empreses de Components per al Calçat (AEC); Juan Jesús Vicente Amorós, tresorer del Cercle Empresarial d’Elx i Comarca (CEDELCO); José Rico Soler, president de l’Associació d’Empreses de Serveis d’Elx i Comarca (AESEC) i Francisco Palacios Medrano, president de l’Entitat Urbanística de Conservació del Parc Industrial d’Elx.

Objectius

L’objecte del conveni és “articular un marc de col·laboració per a millorar l’ocupabilitat de les persones en situació de discapacitat física, intel·lectual, mental o sensorial que es troben en situació de desocupació, disposant de les condicions i suports necessaris per a l’òptim acompliment del seu treball”.

La regidora de Benestar Social ha destacat que “amb aquestes jornades el que pretenem és establir les bases per a aconseguir la inclusió laboral de les persones que més dificultats tenen per a poder desenvolupar-se professionalment. És l’inici d’aquesta mediació laboral que intentem consolidar a través del conveni i captar ofertes d’ocupació que puguem derivar a entitats de persones discapacitades i aconseguir complir la llei, que marca un 2% d’inclusió de persones amb diversitat funcional en les seues plantilles”.

“Aquestes són les primeres jornades i el primer conveni que se signa. Volem impulsar aquesta iniciativa perquè aquest 2% no s’està complint. Són les empreses de més de 50 treballadors les que han d’aconseguir aquest percentatge. Pel que ens arriba a través de les diferents comissions del Consell de Discapacitat és que no arriben, sobretot en les persones amb discapacitat intel·lectual, un àmbit en el qual queda molta tasca de conscienciació i sensibilització per la qual cosa des de la Regidoria volem donar un impuls a aquests acords”.