L’Ajuntament ha aconseguit paralitzar 17 desnonaments en el que va de 2019

L’Ajuntament ha aconseguit paralitzar 17 desnonaments en el que va de 2019

La regidora de Benestar Social, Teresa Maciá, afirma que ja s’han solucionat set d’aquests 17 casos, i s’ha trobat una alternativa habitacional a través de la signatura de set contractes de lloguer per a aquestes famílies

 

La regidora de Benestar Social, Teresa Maciá, ha presentat el resultat de la labor que el seu departament està duent a terme per a afavorir l’accés a “un habitatge digne” a través de l’Oficina Municipal de l’Habitatge Social (OMVS).

“Al llarg del present mandat hem centrat tots els nostres esforços per a aconseguir que Elx siga una ciutat lliure de desnonaments que afecten famílies en risc d’exclusió social”, ha assenyalat Maciá, qui ha afegit que “des d’un primer moment hem posat en marxa diferents iniciatives des de la regidoria per a facilitar l’accés a un habitatge digne, adequada i assequible a les economies amb rendes més baixes”.

Tal com ha assenyalat la regidora, la primera d’aquestes va ser la recuperació de patrimoni d’habitatge municipal amb el qual comptava la ciutat. “D’aquesta forma hem aconseguit rehabilitar i així recuperar quatre dels habitatges amb els quals comptava aquest Ajuntament i que estaven lluny de poder ser habitats”, ha indicat Maciá, qui ha aclarit que “dos d’aquests es destinen a un projecte d’emancipació juvenil, un altre es destina a pis d’emergència per a resoldre situacions d’emergència de famílies desnonades fins a trobar-los una solució habitacional, i un altre dels habitatges està sent utilitzat com a pis compartit per persones que viuen soles i que està tutelat per personal de Benestar Social”.

Maciá també ha fet referència a la Borsa de Lloguer Solidari en la qual han inclòs els seus pisos un total de 14 propietaris.

La regidora ha recordat que està mediant amb les entitats bancàries per a regularitzar la situació de les famílies que estan pendents de situacions de desnonament, o paralitzar-les i buscar una alternativa habitacional.

En aquest sentit, Teresa Maciá ha assenyalat que, el passat 1 de març, l’Oficina Municipal de l’Habitatge Social va signar els dos primers contractes d’habitatges cedits per la SAREB a l’Ajuntament d’Elx a dues famílies en vulnerabilitat social: “Amb la signatura d’aquests dos contractes l’OMVS facilita una alternativa habitacional a dues famílies amb menors que havien perdut el seu habitatge per sengles desnonaments”.

Segons la regidora, “en el que va d’any 2019 l’OMVS ha paralitzat 17 desnonaments, estan treballant a buscar una alternativa habitacional per a 10 d’aquests. A data del present, ja s’han solucionat set d’aquests 17 casos, i s’ha trobat una alternativa habitacional a través de la signatura de set contractes de lloguer per a aquestes famílies”.

Les dades comparatives de l’oficina dels últims tres exercicis són les següents:

INFORME OFICINA MUNICIPAL DE L’HABITATGE SOCIAL

 ATENCIONS SEGONS SITUACIÓ DE LA DEMANDA  2016  2017

 

 2018

 

 PROCESSOS JUDICIALS HIPOTECARIS
25 29 33
PROCEDIMENTS DESNONAMENTS LLOGUER
27 54 55
HABITATGES OCUPATS
31 52

 

33

 

PERSONES SENSE LLAR
10 24 32
ALTRES SITUACIONS (casa cedida, habitació compartida, sol·licitud habitatge social, ajudes habitatges, etc.)

 

153 110 185
 

EXPEDIENTS FINALITZATS PER ACCIONS 2016 2017

 

 

2018

 

 

LLOGUERS SOCIALS (BANCS)

 

12 8 14
REESTRUCTURACIÓ DEL DEUTE

 

7 9 10
DACIÓ EN PAGAMENT
 
ACORDS AMB PARTICULARS
 
  15 48
CONTRACTES REALITZATS BORSA LLOGUER SOLIDARI

 

13 10 14
INFORMES REALITZATS VULNERAVILITAT 13 43 46