L’alcalde d’Elx, en el lliurament de premis del Consell Social de l’UMH

L’alcalde d’Elx, en el lliurament de premis del Consell Social de l’UMH

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha participat en el lliurament de premis del Consell Social de la Universitat Miguel Hernández, durant un acte celebrat en la sala d’actes del Rectorat, que també ha comptat amb la presència de les regidores de Representació Institucional, Mireia Mollà, i de Comunicació, Esther Díez

 

González, en companyia de José Antonio Belso, director de la Càtedra de Calçat Sant Crispí, ha lliurat el guardó a l’empresari Pedro Miralles per la seua vinculació amb el sector sabater amb una de les empreses de calçat de major projecció internacional.

 

Els premis del Consell Social a les Càtedres Institucionals de la Universitat Miguel Hernández (UMH) reconeixen la labor de persones i entitats que col·laboren amb elles. Es tracta de Càtedres molt vinculades a la cultura, l’economia i la societat de les ciutats on estan situats els campus universitaris.

Els altres guardonats han sigut:

  • Premi Consell Social de la Càtedra Misteri d’Elx per als sastres i perruquers del Misteri.
  • Càtedra Pere Ibarra per a Francisco Flores, col·leccionista que té un dels millors arxius documentals sobre la ciutat d’Elx i la seua història contemporània.
  • Càtedra Miguel Hernández per a l’IVAJ, Institut Valencià de la Joventut, una entitat que de forma ininterrompuda organitza des de 1998 la senda del Poeta, esdeveniment que ret homenatge a Miguel Hernández.
  • Càtedra del Palmerar d’Elx per a María Teresa Ruiz-Navarro, tècnica agrícola i mediambiental de l’Oficina Administrativa del Patronat del Palmerar, que s’encarrega de cuidar i protegir el palmerar històric il·licità.
  • Càtedra Dama d’Elx per a l’Associació de Pobladors, que enguany compleix el seu 40 aniversari, per la seua difusió de la cultura clàssica.
  • Càtedra seu UMH a Ruanda per a la Fundació Benèfica Napardi, que ajuda persones necessitades com els i les alumnes de l’escola infantil situada en la seu de la universitat al país africà perquè puguen desdejunar i esmorzar tots els dies en el col·legi.
  • Càtedra d’Estudis Artístics “Anneta Nicoli” per al Col·lectiu Corfoll per la seua promoció dels valors socials i culturals.

La gala ha comptat amb l’actuació de l’artista crevillentí José Manuel Mas, una de les més fermes promeses de la lírica nacional i amb les intervencions del president del Consell Social, Joaquín Pérez, en l’inici de l’acte, i del rector, Jesús Pastor, en la clausura.