Comunicació publica les seues factures de 2018 i la relació de proveïdors de l’Ajuntament

Comunicació publica les seues factures de 2018 i la relació de proveïdors de l’Ajuntament

La Regidoria penja en la web municipal aquests llistats de dades per a garantir la màxima transparència en la gestió

 

La regidora de Comunicació i Transparència, Esther Díez, ha informat sobre l’explicat en la Comissió de Comunicació i Transparència que ha tingut lloc aquest dimarts, dia 23 d’abril. “Des de la Regidoria volem indicar que ja està disponible la relació de totes les factures que el departament va pagar l’any 2018, una informació que va passar a ser pública per primera vegada en 2015 i que ara, una vegada liquidat el pressupost, s’actualitza amb la informació de 2018”, ha indicat.

La regidora ha explicat que “el llistat, en el qual es recullen els pagaments a mitjans de comunicació per la difusió d’informació i la contractació de producció de campanyes, posseeix el màxim nivell de detall, ja que s’hi reflecteix la data i empresa que va registrar la factura i el concepte pel qual es va pagar”.

A més, Esther Díez ha recordat que en 2015 es va posar en marxa un nou portal per a la contractació de serveis menors de 3.000 euros, de manera que, qualsevol servei a contractar, “per xicotet que fora”, es donara a conéixer a les empreses registrades en la plataforma i aquestes pogueren enviar les seues ofertes al consistori, per a, posteriorment, publicar l’oferta guanyadora i l’import pagat.

Díez ha afegit que “d’una banda, amb el portal de xicotets contractes, es garanteix la màxima publicitat en els serveis que precisa l’Ajuntament perquè totes les empreses s’oferisquen en igualtat de condicions i, per una altra, amb la publicació de la relació de factures s’ofereix la informació final, una vegada certificada per Intervenció”.

Així mateix, la Regidoria de Transparència ha fet pública la relació de tots els proveïdors que han facturat més de 3.000 euros al conjunt de l’Ajuntament d’Elx durant 2018.

La regidora ha apuntat que “és la primera vegada que es publica tota aquesta relació; fins ara eren públics els principals proveïdors i ara es desglossen tots per un import superior a aquesta xifra”, ha expressat la regidora, qui ha aclarit que aquesta informació es pot consultar en l’àrea d’hisenda de la web municipal.

Cultura de la rendició de comptes

“Tant la publicació detallada de totes les factures del departament de Comunicació, com la publicació de tots els proveïdors de l’Ajuntament que superen els 3.000 euros es realitza amb l’objectiu de garantir que la ciutadania tinga accés a la informació a la qual té dret i també amb el propòsit d’instal·lar la cultura de la rendició de comptes a l’Ajuntament”, ha afirmat Esther Díez.

La regidora ha afegit que ha recordat que “aquests aspectes han sigut també contemplats en l’anàlisi Infoparticipa, realitzat recentment per la Universitat Autònoma de Barcelona i la Univesitat Cardenal Herrera de València, en la qual s’ha situat a l’Ajuntament d’Elx com el consistori de la Comunitat Valenciana que registra un nivell més alt de compliment en matèria de transparència, juntament amb el consistori de València”.