Desmantellada plantació de 1.600 plantes de marihuana a Carrús

Desmantellada plantació de 1.600 plantes de marihuana a Carrús
  • La patrulla de Policia Local realitzava un seguiment d’un soterrani il·legal, i sospitava que es produïra algun tipus d’activitat sense autorització
  • Durant la inspecció, els detinguts van convidar els Agents a entrar per a comprovar que no hi havia més gent en el lloc, i van ser delatats per l’olor del cultiu

El dia 15 de maig, sobre les 11.00, agents de la secció de Policia Local van girar visita a una casa de camp en la partida de Carrús a fi de comprovar l’estat d’una obra il·legal, en concret la construcció d’un soterrani. Durant l’últim any, l’obra s’havia mantingut paralitzada i no s’apreciava moviment de persones o vehicles.

No obstant això, en les últimes setmanes, sota la sospita que albergara una fàbrica o taller clandestí a causa de l’anòmal trànsit de turismes per la zona, es va intensificar la vigilància fins a trobar a l’interior de la finca un vehicle. Quan van ser ntrevistats els tres ocupants de l’immoble, dos homes i una dona, aquests van negar qualsevol tipus d’activitat comercial ni ampliació de l’obra no autoritzada i van convidar els actuants a comprovar-ho.

Durant aquesta inspecció, els actuants van entrar en una de les zones compartimentades del soterrani, situat sota terra en la ubicació d’una antiga bassa de reg, on van advertir una característica olor. Els agents van accedir al lloc habilitat per al cultiu de marihuana i van comptabilitzar aproximadament 1.600 plantes i els habituals aparells dedicats al seu manteniment. Segons van explicar els propis implicats, treien l’energia d’un enganxament il·legal al subministrament elèctric de la zona.

Davant la comissió d’un presumpte delicte contra la Salut Pública, es va procedir a la confiscació de les plantes i la detenció dels implicats, i va ser requerida el GOR de Policia Nacional i UTE de Policia Local, que van donar suport immediat. Durant l’escorcoll de seguretat li va ser descoberta a l’interior del vehicle una arma de foc simulada.

En el posterior registre de l’immoble es van trobar una segona arma de foc (un rifle indocumentat), un matxet i diversos elements per a la distribució, com a balances de precisió i bosses per a dosis.

Els tres individus, de 43, 42 i 28 anys, van ser traslladats a centre mèdic i dependències policials. Tots ells comptaven amb una ampli llistat d’antecedents, i es va comprovar que la dona tenia una requisitòria de cerca i detenció en vigor.