L’Agenda de la Infància proposa crear a Elx un Consell Municipal dels xiquets, xiquetes i adolescents

L’Agenda de la Infància proposa crear a Elx un Consell Municipal dels xiquets, xiquetes i adolescents

El treball ha sigut realitzat per estudiants de sisé de Primària del CEIP El Pla i presentat en el Centre de Congressos perquè el tinguen en compte els partits que es presenten a les pròximes eleccions

 

La creació d’un Consell Municipal de les xiquetes, xiquets i adolescents, facilitar que els col·legis i instituts òbriguen els seus patis fora de l’horari lectiu per al gaudi dels joves, previndre i sancionar l’assetjament de carrer (galanteries despectives) per raó de gènere o establir un major control dels abocaments de plàstics i residus al mar. Són algunes de les propostes de l’Agenda de la Infància elaborada per xiquets i xiquetes de sisé de Primària del CEIP El Pla perquè la tinguen en compte els partits polítics que concorren a les pròximes eleccions municipals del dia 26.

Aquesta agenda ha sigut presentada en el Centre de Congressos durant un acte que ha comptat amb la presència de pares, mares i professorat de l’alumnat, a més de l’alcalde, Carlos González, i de les regidores d’Educació, Patrícia Macià; Comunicació, Esther Díez; i Relacions Institucionals, Mireia Mollà, els qui s’encarregaran de transmetre-les als seus partits polítics, PSOE i Compromís. Les altres formacions polítiques no han enviat cap representant a l’acte.

Aquest treball ha sigut realitzat en el marc del projecte de l’ISOOD-Institut Sindical de Cooperació al Desenvolupament d’UGT i cofinançat per la Generalitat Valenciana i UGT-PV. L’objectiu, segons expressen els organitzadors, és “fomentar el desenvolupament d’una cultura de ciutadania activa i transformadora des de la infància en relació a la defensa dels Drets Humans i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) amb la finalitat que les veus dels xiquets i xiquetes siguen escoltades per tots els partits polítics que concorren a les pròximes eleccions municipals”.

L’acte ha sigut inaugurat per Jorge Bueno, director del CEIP El Pla, i per Amparo Francés, coordinadora d’ISCOD-PV. La presentació de l’agenda ha sigut a càrrec d’Ángela Serrano i María Giner, tutores de 6é A i 6é B del mateix col·legi, a més de l’alumnat, que s’han encarregat d’exposar les seues propostes en cinc apartats: Participació, Pau i Justícia, Igualtat de Gènere, Medi Ambient i Consum Responsable.

L’Agenda de la Infància amb totes les propostes dels escolars es pot consultar en www.objetivolainfancia.org