L’Ajuntament destina 170.000 euros a Càritas i aprova el Pla Municipal de Persones sense llar

L’Ajuntament destina 170.000 euros a Càritas i aprova el Pla Municipal de Persones sense llar

La Junta de Govern celebrada hui ha acordat renovar un any més el conveni amb Càritas amb la finalitat de desenvolupar programes conjunts de coordinació en atenció a persones sense llar per import de 170.000 euros

 

Així ho ha explicat la portaveu de la Junta de Govern Local, Patrícia Macià, qui ha explicat que també hui s’ha donat llum verda al “Pla Municipal de persones sense llar” i primeres actuacions per a la seua efectivitat.

“Es tracta d’un esborrany que ha de passar pel Ple i és un pla per al període 2019-2022 amb el qual es pretén posar sobre paper estratègies i protocols d’actuació per a persones sense llar”, ha assenyalat Macià, qui ha afegit que “en aquest pla participaran col·lectius com Dya Elx, la Policia Local, Creu Roja , Elx Acull, Asidali i unes altres ONG i s’emmarca en l’estratègia nacional d’integració de persones sense llar que duu a terme el Govern d’Espanya”.

Patrícia Macià ha indicat que també s’ha subscrit el conveni de col·laboració amb ASFEME per al programa “Apoderament per a la recuperació de persones amb problemes de salut mental” per un import de 19.000 euros i un altre conveni amb la Confederació Sindical de CCOO per a contribuir en la inserció laboral de la població treballadora immigrant, “es tracta de dur a terme tasques de formació, assessorament… i l’import és de 16.000 euros”.

També s’ha acordat destinar més de 14.800 euros a diferents associacions i entitats de dones.

En aquesta mateixa línia s’ha donat llum verda a la concessió de subvencions generals de l’àrea de Benestar Social per a programes i activitats d’associacions o entitats d’interés social sense ànim de lucre. En concret, es tracta de 51.700 euros a repartir entre 31 associacions.

Un altre dels punts aprovats hui ha sigut la cessió d’un habitatge municipal a l’Associació de familiars i Persones amb malaltia mental (ASFEME) per a habitatge de transició.