Les II Jornades de Trastorns de la Conducta Alimentària reuneixen en el Centre de Congressos a més de 200 participants

Les II Jornades de Trastorns de la Conducta Alimentària reuneixen en el Centre de Congressos a més de 200 participants

Les persones assistents han pogut conéixer la visió interdisciplinària de professionals relacionats amb aquests problemes i els recursos disponibles per a combatre’ls

 

Les II Jornades de Trastorns de la Conducta Alimentària, organitzades per l’Associació d’Anorèxia i Bulímia d’Elx (ADABE) en col·laboració amb l’Ajuntament il·licità, han reunit aquest dijous, dia 2 de maig, en el Centre de Congressos a més de 200 assistents i han comptat amb la participació d’un grup nombrós d’especialistes en la matèria.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, l’alcalde d’Elx, Carlos González, i la presidenta a l’associació, Mercedes Marco, entre altres personalitats, han obert la taula de debat “Actualitat dels trastorns de conducta alimentària a la província d’Alacant” en la qual han participat personal expert de diferents centres sanitaris i d’atenció a les persones afectades per aquests trastorns.

Barceló ha indicat que “les institucions hem de donar una resposta que contemple la cura de les persones de manera integral, no solament des del punt de vista mèdic amb tractaments avançats i teràpies eficaces, sinó també des del punt de vista emocional i social. Des de la Conselleria de Sanitat i Salut Universal estem compromesos amb un sistema de salut que cura però sobretot que cuida”.

Per part seua, la regidora de Benestar Social, Teresa Maciá, ha destacat durant l’obertura de les jornades que “som conscients de les dificultats que suposen els trastorns alimentaris en una època en la qual la imatge pesa massa”, i ha manifestat, per això, la “importància d’aquestes jornades” per a relacionar a les famílies afectades i professionals, en les quals donar “una visió interdisciplinària, de professionals qualificats i on conéixer i difondre els recursos disponibles”.

Durant la jornada han tingut lloc tres conferències sobre la prevenció, el procés emocional i la simptomatologia. A més, un panell d’experts/es procedent del món de la docència, la psicologia i la sanitat han analitzat l’actualitat dels trastorns alimentaris a la província d’Alacant en el citat debat.