El primer acord de l’Equip de Govern és crear l’oficina municipal per a posar en marxa la rehabilitació de mil habitatges

El primer acord de l’Equip de Govern és crear l’oficina municipal per a posar en marxa la rehabilitació de mil habitatges

L’alcalde assenyala que “aquesta oficina connecta amb un dels objectius més rellevants del manat que comença, que consisteix a impulsar des del primer moment la instal·lació d’ascensors per a millorar l’accessibilitat”

 

El primer acord de la Junta Local de Govern, que ha quedat formalment constituïda aquest divendres -21 de juny-, ha sigut la creació de l’Oficina Municipal de Rehabilitació, que preveu instal·lar ascensors i millorar l’eficiència energètica en uns mil habitatges en el municipi, uns 250 per any, amb una inversió d’uns 10 milions d’euros, segons ha explicat l’alcalde, Carlos González, qui ha comparegut flanquejat pel portaveu del Govern, Héctor Díez, i el portaveu adjunt, Ramón Abad.

González també ha informat que demanarà immediatament una entrevista amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a acordar la compensació a l’Ajuntament pels costos dels terrenys de la Universitat, i amb el conseller d’Habitatge amb la finalitat d’impulsar la construcció de més pisos en Sant Antoni per a avançar en la rehabilitació del barri.

 

Compromisos

“Hem adoptat el primer acord de la Junta Local de Govern, en sintonia amb els compromisos contrets recentment amb els ciutadans durant les eleccions, i ha sigut encarregar als serveis tècnics municipals d’Urbanisme i a l’empresa municipal Pimesa la posada en marxa de l’Oficina Municipal de Rehabilitació i de Millora de l’Accessibilitat dels Habitatges a la nostra ciutat”, ha assenyalat l’alcalde.

“La creació d’aquesta oficina connecta amb un dels objectius més rellevants del mandat que comença i que consisteix a impulsar a partir del primer moment la instal·lació d’ascensors en habitatges com a mitjà de millora de l’accessibilitat a la nostra ciutat”, ha indicat el responsable de l’Equip de Govern.

“Ens proposem, per tant, impulsar durant els pròxims quatre anys la rehabilitació d’uns mil habitatges, a raó de 250 a l’any, tant del punt de vista de l’accessibilitat com de l’eficiència energètica. És una actuació que té un calat considerable, significarà una millora substancial de l’accessibilitat i al mateix temps tindrà efectes induïts sobre el sector de la construcció i en la generació d’ocupació, que també és un dels objectius del Govern Municipal”, ha explicat el regidor.

González ha manifestat també que “no solament adoptem l’acord de crear l’oficina sinó que també sol·licitaré immediatament una entrevista amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, a fi de concretar l’acord amb l’Ajuntament per a compensar els costos d’inversió per l’adquisició de terrenys per a la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH). Seran aquests ingressos els quals contribuiran al finançament d’aquest important programa d’inversió en rehabilitació d’habitatges”.

“En relació amb la política d’Habitatge, també tenim previst sol·licitar una entrevista amb el nou conseller amb la finalitat de començar a gestionar les pròximes fases del barri de Sant Antoni. Durant la legislatura passada hem impulsat la construcció de 280 habitatges. Començarà a construir-se el tercer bloc i tenim el compromís contret amb el barri d’impulsar la construcció de 400 nous habitatges durant aquest mandat. Això ens exigeix començar a treballar ja en els pròxims convenis amb la Generalitat per a fer front a la inversió necessària”, ha assenyalat l’alcalde.

 

Reunions amb els portaveus

Carlos González ha informat que “ mantenim reunions amb els portaveus del Partit Popular i del grup municipal de Ciutadans i la tindrem amb la portaveu municipal de Vox. És una presa de contacte per a abordar qüestions d’intendència i d’organització vinculades a les instal·lacions municipals i per a dur a terme en els pròxims dies el ple d’organització necessari per a posar en marxa les qüestions que tenen a veure amb la Corporació Municipal”.

“La meua intenció és parlar també de qüestions polítiques, traslladar-los el nostre interés en què aquesta siga una legislatura d’acords en qüestions d’interés general de la ciutat. Ho vaig dir en el ple de la presa de possessió, volem que siga una legislatura de diàleg en la qual es parle dels interessos i dels problemes dels ciutadans. Que es caracteritze, com la passada, per l’enteniment”, ha conclòs González.