La Policia Local d’Elx posa en marxa un programa pioner per al control dels vehicles de mobilitat personal

La Policia Local d’Elx posa en marxa un programa pioner per al control dels vehicles de mobilitat personal

El projecte Artemisa, primer sistema de control policial per a aquest tipus de vehicles, persegueix evitar que puguen posar en risc la seguretat vial i la integritat física dels vianants.

 

La Policia Local d’Elx posarà en marxa un programa pioner en el control i la regulació dels vehicles de mobilitat personal (VMP). Es tracta del programa Artemisa que aquest dimecres, 19 de juny, ha presentat el cap de la Policia Local, César Zaragoza, juntament amb el fiscal de Trànsit, José Antonio Artiera, amb el director de zona d’Applus ITV, Alejandro Pastor, i amb els creadors del programa, els perits informàtics forenses Salvador Samper i Guillermo Raya.

Artemisa és el primer sistema europeu de control policial per a VMP.

Tal com han assenyalat els desenvolupadors del programa, les dades obtingudes a través d’Artemisa milloraran en gran manera la situació actual, identificant els VMP que puguen posar en risc la seguretat viària i la integritat física dels vianants.

“Estem davant d’una iniciativa que parteix de la Policia Local, en col·laboració amb la fiscalia de Trànsit i els desenvolupadors informàtics que han creat aquest programa, per a intentar resoldre un problema que és urgent a Elx i a escala nacional, com és la proliferació dels vehicles de mobilitat personal, els anomenats patinets elèctrics”, ha assenyalat César Zaragoza, qui ha afegit que la falta de regulació d’aquests vehicles està generant nombrosos problemes.

Segons Zaragoza, “en la Policia Local d’Elx estem intentant avançar-nos a la pròxima modificació en l’àmbit estatal del reglament general de vehicles, que aclarirà la naturalesa d’aquests nous vehicles i per tant on poden o no circular, la seua velocitat màxima i quines competències se li dona a l’autoritat local perquè puga establir restriccions”.

Artemisa és una eina informàtica important que permetrà a la Policia Local tindre un control sobre la legalitat d’aquest tipus de vehicles en la via pública.

Per part seua, Salvador Samper, ha explicat que “Artemisa significa la cohesió, el progrés i la unió per a tothom. Artemisa permet controlar l’alteració in situ i en temps real de qualsevol velocitat anàloga o fora del marc de la llei per a aquest tipus de vehicles que, en ocasions, són trucats de manera que multipliquen la seua velocitat amb el risc que això comporta per als vianants”.