La producció de bacores en el Camp d’Elx aconseguirà enguany el milió de quilos

La producció de bacores en el Camp d’Elx aconseguirà enguany el milió de quilos

ASAJA calcula que aquest cultiu supera les 190 hectàrees, dona ocupació a un miler de persones entre treballadors i propietaris de xicotetes plantacions i té un impacte econòmic d’uns huit milions d’euros

Una finca de la Vallverda acull la presentació de la campanya d’enguany amb la presència dels presidents d’ASAJA i Cambayas, Pedro Valero i Daniel Soler, respectivament, i dels regidors Héctor Díez i Antonio García.

 

 

La producció de bacores al Camp d’Elx aconseguirà enguany el milió de quilos, i la de figues un milió i mig, segons les dades oferides durant la presentació de la campanya de 2019 per part de Pedro Valero, president d’ASAJA; Daniel Soler, president de Cambayas; i els regidors Héctor Díez i Antonio García.

La presentació, realitzada en una finca de la Vallverda, ha comptat també amb la presència de cultivadors, de diversos membres de la nova corporació municipal i de la presidenta de la Federació de Dones i Familiars de l’Àmbit Rural (AMFAR), Tere Antón.

Pedro Valero ha destacat que el cultiu de bacores té un impacte econòmic d’uns huit milions d’euros i genera un miler d’ocupacions, comptant-hi amb empleats i propietaris de xicotetes plantacions, a més de familiars que en moltes ocasions col·laboren en la recol·lecció. Al Camp d’Elx es cultiven més de cent noranta hectàrees de figueres de la varietat colar, que es caracteritza per produir dues collites en un mateix any.

La producció d’enguany és una mica inferior al normal, a causa de problemes d’humitats sorgits en l’època del quallat, però aquesta disminució es pal·liarà per l’entrada en producció de plantacions joves, segons informa el representant d’ASAJA.

Pel que respecta a la comercialització, el 50% es destinarà als mercats local i nacional, i la resta, segons informa Cambayas, es reparteix entre països europeus com França, Suïssa, Alemanya o Anglaterra. També es fan enviaments al Canadà.

Daniel Soler, per part seua, ha destacat que les bacores “són un producte delicat, per la qual cosa és necessari fer bona qualitat”. Héctor Díez ha subratllat la importància de l’exportació i ha indicat que “és un producte que està en la memòria col·lectiva de tot el poble il·licità i té una rellevància fonamental en el camp”. I Antonio García ha manifestat que “el Camp d’Elx dona productes de qualitat durant tot l’any a escala internacional com ho demostra aquesta campanya de figues i bacores”.