La regidora de Festes, Mariola Galiana, supervisa la “plantà” de les fogueres del Raval

La regidora de Festes, Mariola Galiana, supervisa la “plantà” de les fogueres del Raval

La instal·lació s’ha produït sense cap incident, i la regidora de l’àrea convida a il·licitans i il·licitanes a gaudir de la festa de Sant Joan al Raval

 

L’edil de Festes, Mariola Galiana, acompanyada per la d’Urbanisme, Ana Arabid, i per la d’Educació, María José Martínez, ha supervisat aquest matí la tradicional plantà de fogueres que ha tingut lloc, com a marca la tradició a la nostra ciutat, en el solar contigu a la parròquia de Sant Joan, al Raval; mateixa ubicació on es consumiran, pastura del foc, dilluns que ve 24. En concret, la infantil, obra dels tallers “Con mi papá, con mi mamá” (‘Amb el meu papà, amb la meua mamà’) de L’Escorxador, es cremarà a les 23.30 hores; la principal, de l’estirp d’artistes Granja Camarasa, a les 00.00 de la nit.

“Tot ha eixit perfecte”, ha indicat Galiana, que ha denominat les fogueres del Raval com “un esdeveniment rellevant” en el calendari festiu il·licità i la importància de “difondre’l i homenatjar-lo com es mereix”. Després de glossar les característiques de cadascuna, la regidora ha convidat a tota la ciutadania a gaudir de la celebració que marca el solstici d’estiu. A més de valorar positivament els treballs d’instal·lació dels dos monuments, ha pogut xarrar amb els artistes, que li han trasllat, igualment, l’absència de contratemps.

Els monumento

‘Elx al meu cor’ és el nom de la foguera principal, que amb nou metres i 5.000 euros de pressupost, al·ludeix al passat i les tradicions il·licitanes. Paco Granja, l’autor juntament amb el seu germà Javier, ha manifestat el “meravellós i sensacional” de l’acte de la plantà, atés que després de dotze mesos de treball, l’esforç acaba materialitzant-se.

Per part seua, la infantil, inspirada en l’obra de l’artista contemporani Takashi Murakami, va ser construïda col·lectivament per al voltant de dos-cents menors de 3 a 15 anys, en el marc dels tallers ‘Amb el meu papà, amb la meua mamà’ de L’Escorxador. Begoña García, coordinadora dels tallers juntament amb Trinidad Beltrany, així mateix, ha mostrat satisfacció amb el resultat, encara que reconeix “la gran responsabilitat” perquè tot isca correctament i “es veja bonic”.