L’Ajuntament reforça el dispositiu de neteja i de seguretat per a la Nit de Sant Joan

L’Ajuntament reforça el dispositiu de neteja i de seguretat per a la Nit de Sant Joan

El regidor Héctor Díez demana la col·laboració ciutadana perquè les platges recuperen la normalitat a primera hora del matí

Recorda la prohibició de fer fogueres en dunes i pinedes, així com la d’usar envasos de cristall.

 

El regidor Héctor Díez ha presentat, al costat del gerent d’Urbaser, Alberto Bleda, el dispositiu de neteja i seguretat previst per a la Nit de Sant Joan.

“Una nit en la qual milers de persones es desplacen a les nostres platges a gaudir, però fem una crida perquè ho facen amb responsabilitat”, ha assenyalat Díez, qui ha afegit que “el dia 24 és festiu i seran molts els il·licitans, il·licitanes i visitants que vulguen anar a primera hora a gaudir del litoral. Necessitem la col·laboració ciutadana perquè les platges recuperen la normalitat el més prompte possible”.

El regidor ha recordat que l’any passat en aquesta nit es van generar 15 tones de fem, la quantitat més alta de l’any.

Davant d’això, Díez ha recordat que està totalment prohibit fer fogueres en les zones de dunes i pinedes. “Per descomptat, està prohibit portar qualsevol tipus d’envàs de vidre pel risc que puga generar”, ha apuntat el regidor.

Ha anunciat que es reforçarà la col·locació de papereres i contenidors a les platges en els accessos a les mateixes amb la finalitat de facilitar que es depositen en ells el fem generat.

“Al marge de tot això, l’empresa Urbaser juntament amb l’Ajuntament ha preparat un important dispositiu de neteja perquè l’endemà, al més prompte possible les platges recuperen la normalitat. En la mesura en què no deixem residus i abandonem les platges abans que isca el sol, les platges estaran l’endemà en perfecte estat”, ha indicat Díez.

Per part seua, Bleda ha assenyalat que el dispositiu de neteja, que començarà a funcionar a les 5.30 hores, estarà format per 30 operaris, quatre tractors, dos camions amb caixa oberta i una cisterna per si hi ha restes de fogueres.

“És molt important no tirar vidre o palets amb claus a les fogueres. I que els residus generats es fiquen en bosses i es deixen en les papereres més pròximes”, ha dit el delegat d’Urbaser.

Per part seua, la Policia Local ha preparat un dispositiu en el qual es determinen les zones en les quals estarà prohibit aparcar i les zones habilitades per a això.

Entre les mesures adoptades es troba la instal·lació d’un dispensari mèdic en els Arenals del Sol; el reforç de les línies d’autobús i vigilància en les parades; controls preventius en els accessos a les platges en col·laboració amb la Policia Nacional i Guàrdia Civil. Tot això en col·laboració amb Protecció Civil, Bombers i DYA.