L’alcalde entrega els premis del concurs “Idees Emprenedores 2019”

L’alcalde entrega els premis del concurs “Idees Emprenedores 2019”

L’alcalde, Carlos González, juntament amb el fins ara regidor de Promoció Econòmica, Héctor Díez, han fet el lliurament dels premis corresponents al concurs “Idees Emprenedores 2019”, englobats dins del pla “Foment de la Cultura Emprenedora en una Ciutat Solidària”. Aquest projecte té com a objectiu impulsar l’emprenedoria i l’autoocupació entre els i les joves per a dinamitzar la cultura emprenedora i la consciència fiscal, social i mediambiental.

En aquesta segona edició, s’han visitat 13 centres educatius de la nostra ciutat i més de quatre-cents alumnes han pogut beneficiar-se de les xarrades i tallers realitzats. Durant aquestes sessions s’ha motivat les i els estudiants a participar en el concurs “Idees Emprenedores”, en el qual han presentat, de manera individual o per equips, un resum del pla d’empresa, en format ONE PAGE, on han plasmat la seua idea o projecte d’emprenedoria.

El passat 12 de juny es va produir la decisió del jurat, que va seleccionar els projectes guanyadors de les 60 propostes rebudes. Hui s’ha realitzat l’acte de lliurament de premis al Centre de Congressos d’Elx, amb una multitudinària assistència d’alumnat, professorat i part del nou govern local.

Tots els i les participants han rebut un diploma de mans de l’alcalde, qui, a més, ha entregat els premis als equips guanyadors. El primer premi ha sigut atorgat al projecte “Paw Security”, que consisteix en la comercialització d’una pintura especial per a carreteres que, per la seua composició, repel·leix els animals i evita atropellaments i accidents. L’equip està conformat per les alumnes Luna Burlinetto, Paula Escudero i Lidia García, del col·legi salesià Sant Josep Artesà. El segon premi ha anat a parar al Centre de Formació Professional Lope de Vega amb una proposta de negoci d’esdeveniments que comercialitza productes fabricats amb materials ecològics, biodegradables i reutilitzables. Les autores del projecte són Ana María Pomares i Sandra Robles.

En aquesta edició, com a novetat, i a causa de la gran qualitat de les propostes presentades, el jurat ha decidit reconéixer amb un esment especial el projecte “La niña de la ola” (‘La xiqueta de l’ona’) de l‘IES Nit de l’Albà. Es tracta d’una idea de negoci que dona visibilitat als problemes emocionals que pateixen els i les adolescents mitjançant la utilització de recursos artístics i culturals. L’agraciada ha sigut Àgata Torres.

Per a finalitzar, l’alcalde ha volgut destacar l’esforç que han realitzat les i els participants i docents per a dur a terme el programa, i ha mostrat una enorme satisfacció en comprovar l’excel·lent capacitat emprenedora, innovadora i creativa de les generacions futures a la nostra ciutat.

Des de la Regidoria de Promoció Econòmica volem felicitar tots i totes les participants, docents i els centres que han col·laborat perquè un any més el Pla per al Foment de la Cultura Emprenedora en un Ciutat Solidària haja sigut un èxit.