Sorpresa “in fraganti” banda robant a l’interior d’un habitatge

Sorpresa “in fraganti” banda robant a l’interior d’un habitatge
  • Els quatre individus van ser detinguts per la Policia Local i la Policia Nacional dividits en dos grups, un a la terrassa de la finca i un altre a l’interior d’un habitatge.
  • Tractaven de forçar una caixa forta aprofitant l’absència de la propietària, però les llums enceses van alertar als veïns.

El dia 20 de juny, sobre la o1.50, veïns de la finca situada al carrer Poeta Miguel Hernández van alertar de l’existència de llum a l’interior d’un habitatge que, en principi, havia d’estar buit en trobar-se la seua propietària absent per motius mèdics.

Desplaçats al lloc efectius de la Policia Local i de la Policia Nacional, van sorprendre dos homes a l’interior de l’habitatge, que es trobava amb la porta oberta. Un d’ells presentava restes d’enderroc a la mans, producte de l’intent d’arrancar una caixa forta. Altres dos membres d’aquesta banda van ser interceptats en l’accés a la terrassa comunitària, tractant d’ocultar un telèfon mòbil i altres elements usats per a l’acció delictiva, que van ser incorporats a la resta d’eines usades, tals com martell, cisell, tornavisos.

Els quatre detinguts, d’edats compreses entre els 32 i 36 anys, van ser detinguts de forma immediata i trasllats a centre sanitari i dependències policials. Localitzada la propietària se li va comunicar el succeït, i un familiar es va fer càrrec de tornar a tancar el domicili fins a la inspecció ocular que havia de realitzar l’equip de Policia Científica.

Destacava que, aparentment, el pany no presentava signes d’haver sigut forçat, almenys aparentment. Aquesta facilitat d’accés ha sigut objecte de conscienciació per part de la Policia Local, en xarxes socials i xarrades veïnals de seguretat, promogudes per alcaldes pedanis i associacions veïnals, en desconéixer l’evident vulnerabilitat i senzillesa d’obertura de certs panys i/o elements de seguretat domèstica.