2.000 ciclistes de muntanya defensen el seu compromís i respecte amb el medi natural en una manifestació a Elx

2.000 ciclistes de muntanya defensen el seu compromís i respecte amb el medi natural en una manifestació a Elx

Representants del col·lectiu es reuneixen amb l’alcalde i els regidors d’Esports i Seguretat i agraeixen el suport de l’Ajuntament il·licità a les seues reivindicacions.

Carlos González diu que continuen les gestions amb la subdelegació del Govern per a posar fi a les multes i tornar a la situació de normalitat dels últims anys.

 

Uns 2.000 ciclistes, segons els organitzadors de la protesta, s’han manifestat aquest matí pels carrers d’Elx, per a expressar el seu desacord amb les sancions que els ha imposat el Seprona durant les últimes setmanes, per circular per terrenys forestals del municipi i posar de manifest el seu “màxim respecte i compromís amb el medi natural”, tal com reflecteix l’escrit llegit en la plaça de *Baix, on va finalitzar la marxa després d’eixir dels voltants de l’estadi de futbol Martínez Valero.

La manifestació ha sigut convocada per l’associació “Salvem les sendes il·licitanes” i ha comptat amb el suport de la de la delegació a la Comunitat Valenciana de l’Associació Internacional de Ciclistes de Muntanya, IMBA, el delegat territorial de la qual, Eduardo Oroval, ha llegit el manifest. També han participat membres de “Pedals i Muntanya”, associació que està en procés de formació a Elx.

Els concentrats han agraït públicament el suport de l’Ajuntament, que ha estat representat en la concentració per l’alcalde, Carlos González, i els regidors d’Esports, Vicente Alberola, i Seguretat, Ramón Abad, els quals s’han reunit en l’Alcaldia amb una representació dels ciclistes.

L’alcalde ha destacat que “compartim la interpretació que fan els ciclistes del decret que regula la circulació de vehicles per zones forestals, i creiem que cal fer compatible el respecte pel medi natural amb el seu ús recreatiu, i la circulació amb bicicleta és compatible amb els valors ambientals i naturals”.

González ha indicat també que continuen les gestions amb la subdelegació del Govern “perquè tornem a la situació de normalitat dels anys anteriors, en els quals no hi ha hagut cap impediment per a la circulació de ciclistes per serres que no són espais naturals”.

Per part seua, els ciclistes assenyalen en el manifest que “no som un problema mediambiental, la pràctica del ciclisme de muntanya no ho és, ens enfrontem a un problema de privilegis, a persones que no volen compartir i per això projecten una imatge del nostre col·lectiu distorsionada, creen normes més dures per a la bici i si no li agraden les reinterpreten per a marginar els ciclistes de muntanya”.