Acte de nomenament de la nova Dama Vivent

Acte de nomenament de la nova Dama Vivent

L’alcalde d’Elx, Carlos González, acompanyat per les regidores de Cultura, Marga Antón, i de Festes, Mariola Galiana, va assistir en el Palau d’Altamira a l’acte de nomenament de nova Dama Vivent i cavallers i dames de la Reial orde de la Dama d’Elx. Un emotiu esdeveniment en el qual Neus Almarcha va prendre el relleu d’Esther Martínez qui, entre llàgrimes, es va acomiadar com a Dama Vivent després de cinc intensos anys.

L’acte va servir, a més, per a nomenar els nous cavallers i dames de la Reial orde, en aquest cas Ángela Sánchez, Manuel Leonardo Herrero, Isidro Fernández i Manuel Soriano.

Durant la seua intervenció, la presidenta de la Reial orde, Mari Carmen Pérez Cascales va expressar el seu desig de tornar a veure la Dama d’Elx a la ciutat com ja va ocórrer en 2006.

Per part seua, l’alcalde va felicitar Neus Almarcha pel seu nomenament i va elogiar la gran labor realitzada per Esther Martínez en els últims anys.

Segons va declarar l’alcalde, “reunir-nos ací, enfront de la Torre de l’Homenatge, que va albergar la Dama en 2006, és un moment propici per a dir alt i clar que la nostra Dama és part de la nostra identitat i de la nostra història, que impregna la vida de la ciutat, que és un símbol per a Elx i per als i les il·licitanes, que no hi ha lloc ni a Espanya ni en el món on es puga custodiar millor, ni on es valore més la seua enigmàtica bellesa i que volem que la Dama estiga ací, amb nosaltres. Per això, en un dia tan emotiu i simbòlic vull reafirmar el meu compromís, el nostre compromís, de treballar junts, amb la Reial orde, amb la ciutat al complet, perquè la Dama d’Elx més prompte que tard torne a estar ací, a la seua ciutat, entre nosaltres”.