Dispositiu especial de seguretat durant les festes de Torrellano

Dispositiu especial de seguretat durant les festes de Torrellano
  • Policia Local va establir un dispositiu especial per a garantir la seguretat durant el desenvolupament de les jornades festives, que s’han desenvolupat sense incidents greus.
  • Destaquen les actuacions per tràfic de drogues, en tres intervencions diferents, on GAO i UCAN van detindre quatre individus.

El dia 28 de juliol, sobre les 00.10, Agents de la UCAN (Unitat Canina) i GAO (Grup de Suport a Operacions) van detectar, durant el desenvolupament d’un control de seguretat, un vehicle d’alta gamma, els ocupants del qual es van mostrar especialment nerviosos davant la prova de detecció d’alcohol i drogues.

La intervenció del gos detector va dirigir immediatament l’atenció cap a un buit del vehicle, en el qual el conductor havia amagat un embolcall amb substàncies estupefaents com a haixix, cocaïna i metamfetamines. Durant les comprovacions es va confirmar que el conductor del vehicle posseïa gran quantitat de diners fraccionats i antecedents per delictes contra la salut pública.

D’una manera similar es va donar l’alt en el mateix punt unes hores després a un turisme ocupat per un home, una dona i una menor d’edat. Durant la preparació de la prova de detecció d’alcohol i drogues, el primer va aprofitar per a tirar dissimuladament un tros de substància marró i dos embolcalls sense adonar-se que estava sent observat per altres agents. Van resultar ser haixix i, possiblement, amfetamina. Per aquest motiu, la UCAN, que es va centrar en aquests dos ocupants, va trobar entre la llenceria més quantitat d’aquestes dues substàncies, així com gran quantitat de diners fraccionats. Davant aquesta situació i el positiu en les proves de consum realitzades, es va immobilitzar el vehicle i es va contactar amb un familiar perquè es fera càrrec de la menor.

La vigilància sobre el consum d’alcohol i drogues, així com la seua distribució, no es va limitar als controls estàtics ja que el mateix GAO va incidir a peu en els punts de major concentració de persones, com l’entorn de les barraques. Es van formular diverses denúncies per miccions en via pública, consum d’estupefaents o alcohol. Arran d’això últim, es va identificar l’integrant d’un grup que es trobava prop d’una barraca, l’actitud del qual davant els agents va derivar en la intervenció de 4,5 grams de cristall (MDMA) i una xicoteta quantitat de diners fraccionats.

El suport a la vigilància general de la Brigada Nocturna durant les festes patronals de Torrellano, permet realitzar un balanç positiu amb escasses incidències i renyines, atesa la gran afluència de públic i visitants durant aquests dies, especialment en dia gran de les festes.